Bakverkeriet

Fransk fredag

24 januari, 2014
 
Kör ett skryt-inlägg. Det är ju ändå fredag. Hos mig är det franskt idag. Kylen är fullproppad med macarons – denna franska lilla godsak som jag skrivit om förut och som jag är så förtjust i att baka. Och att äta, såklart! Glutenfritt är det ju också. Fick en rolig förfrågan häromsistens så en stor låda transporterades imorse till en fotografering. Får lov att återkomma när det finns mer att berätta. 
 
 
Den här gången blev det macarons med smak av blåbärsganache (lila), vitchokladtryffel med passion (gröna), choklad med kaffetryffel (bruna) och hallonmarmelad (rosa).
 
 
Tidigare har jag ju berättat om min lilla hobbyverksamhet, mitt hembageri Bakverkeriet. Vanligtvis bakar jag på mina lediga fredagar, på facebooksidan berättar jag vad veckans bak kommer att bli, och sen hämtar mina kunder nybakat hos mig senare på dagen. Den här veckan har jag fått förbereda mina macarons då de skulle vara färdiga för fotografering på morgonen, så idag har jag en lugn fredag. Vilket behövdes, för det har varit högt tempo tidigare i veckan. Vi har fått en 15-åring i huset idag också, så jag bakar lite grann i alla fall till morgondagens tårtkalas. Men däremellan blir det vila, en kaffe och förmodligen en macaron. Men jag hoppas såklart att bli av med några franska godbitar också. Varmt välkomna om ni har vägarna förbi Åkersberga.
 
Fin helg till er!

You Might Also Like

Inga kommentarer

  • Reply Victoria - Limestone by the Sea 24 januari, 2014 at 15:10

    Wow, de är ju så snygga och säkert supergoda! Hade gärna haft en sån till eftermiddagskaffet★★ Kram Victoria

    • Reply annelie 24 januari, 2014 at 16:44

      Tusen tack, Victoria! Önskar jag hade kunnat svänga förbi med en låda :) Fin helg till dig och kram!

  • Reply Susanne 24 januari, 2014 at 18:09

    Åh så läckert!Fina kort tar du också.
    Trevlig helg
    Susanne

  • Reply Nilla Tankebubblor 25 januari, 2014 at 10:09

    Jättefina!

  • Reply Karin A 26 januari, 2014 at 15:24

    Så fantastiskt fina och fyllningarna låter väldigt goda. :) Du är så duktig!

  • Reply Kristin // The Chocolate Box 30 januari, 2014 at 13:44

    Så fina! Blåbärsganache lät jättegott, och jag älskar den vackra lila färgen! :)

  • Reply Ingela O. 1 februari, 2014 at 19:55

    Ser supergoda ut! Jag gillar också den lila färgen, försökte själv att göra lila macarons med svartvinbärsfyllning, men de blev mer gråaktiga än lila… :-(
    Undrar därför hur du gjort för att få dem så lila??
    Ingela

  • Lämna en kommentar