Boktips

Nytt fikabröd. Nya hallongrottor. Nytt gott utan gluten.

5 september, 2014
 
Hallongrottor bakades häromkvällen. Men inte vilka som helst. Utan glutenfria. De glutenfria hallongrottor jag smakat tidigare och för all del bakat själv har smakat för mycket potatismjöl. Men nu så. Riktigt goda och spröda. Jag undrar om de inte till och med smakar bättre än originalet. En familjemedlem som verkligen inte tyckt om hallongrottor tidigare, ringde med munnen full av kaka och kungjorde hur goda de var. Då har man lyckats. Men förtjänsten är ju verkligen inte min helt och hållet.
 
 
För den har ju äntligen kommit nu, uppföljaren till boken Nytt bröd. Den här gången har Jessica Frej och Maria Blohm bakat sig igenom de klassiska bakverken på fikabordet och skapat naturligt glutenfria recept. Nytt fikabröd heter boken och kan varmt rekommenderas. En både vacker och inspirerande bok. Med tanke på hur grymt bra den första boken är så är jag övertygad om att den här kommer bli både tummad och få sig flera utslitna favoritsidor. Förutom hallongrottorna har jag hittills bakat kolasnitt och lakritssnitt men jag ser verkligen fram emot att prova både kanelbullar, schackrutor, kladdkaka, lussebullar och mazariner. Och en massa mer. Här kan du bläddra i ett smakprov. Och här kan du klicka dig in på författarnas hemsida Naturligt glutenfritt.
 
Tack, Jessica och Maria för ännu en fantastisk bok!

You Might Also Like

4 Kommentarer

  • Reply karikulla 7 september, 2014 at 12:30

    Åh, vilken inspiration du är! Jag har ännu inte tagit tag i det där med glutenfritt men anar hur bra min kropp skulle må… Är du överkänslig för gluten eller väljer du bort det ändå? Undrar hur man reagerar om man lever glutenfritt och sen äter det någon gång då och då (typ när man är bortbjuden…)

    En annan fråga till min blomsterexpert. Vallmokapslar (som jag tror att de där häftiga stora "bollarna" heter), kan man odla dem i rabatter? Hur tusan går man tillväga? Har googlat men inte hittat rätt!

    Kram, och fin söndag till dig!

    • Reply annelie 9 september, 2014 at 15:54

      Men åh, tack! Vad glad jag blir. Är inte överkänslig mot gluten (dock mot mjölkprotein) men har valt bort det för att försöka få bot på min rosacea. Det går att leva glutenfritt och äta då och då. En del reagerar mer än andra. Du kan väl prova dig fram. Plocka bort det tunga artilleriet i form av bröd, vitt mjöl och pasta, sen kan du känna dig för.
      Blomsterexpert minsann ;-) Alltså, vallmo kan du antingen så eller köpa i plantskola. De flesta sorter är nog lättsådda och en del självsår sig gärna. När vallmon blommat över så blir det den vackra kapseln du pratar om. Bara att botanisera bland olika sorter, men sök på vallmo så hittar du rätt.

      KRAM tillbaka till dig.

  • Reply Karin A 7 september, 2014 at 21:36

    Blir väldigt nyfiken på den där boken! :) Tror jag ska köpa den till en vän som inte tål gluten och kanske tjuvkika i den lite grann. Kakorna ser såå goda ut.

    Ser ut som du haft en härlig helg. Hoppas att starten på nya veckan blir lika skön!

    Kram Karin

    • Reply annelie 9 september, 2014 at 15:49

      Det tycker jag låter som en mycket bra present!Tack, Karin och fin vecka till dig med. Kram!

    Lämna en kommentar