Jul Tips

Kärna ur granatäpple utan stänk

14 december, 2015
 
Min juliga sallad tycker jag att du ska prova nu till jul. Den behöver såklart inte stå bara på julbordet utan kan ätas hela säsongen när både grönkål, fänkål och apelsin smakar som bäst. Tänkte jag skulle dela med mig av mitt allra bästa tips på hur man delar och kärnar ur ett granatäpple utan att köket ser ut som ett rödprickigt slagfält efteråt. Jag har nämligen provat alla möjliga varianter. Slå med träslev. Rulla granatäpplet. Ja, jag vet inte allt. Men det allra bästa knepet är att arbeta under vatten. Du behöver dock inte ligga i badkaret ;-)
 
  • Börja med att skära ett snitt (kryssformat) både upptill och nedtill, ca 1-2 cm djupt.
  • Dela granatäpplet på mitten (horisontellt). Nu kan det stänka något så skär försiktigt.
  • Fyll en rostfri bunke med vatten och lägg i halvorna.
  • Under ytan vränger du nu halvorna ut och in och pillar samtidigt loss alla kärnor. 
  • Det mesta av det vita köttet flyter upp till ytan och kan enkelt avlägsnas.
  • Sila av vattnet och plocka bort det vita som kan ha följt med.
  • Sådär. Granatäpplekärnor redo att serveras.
 
Lätt som en plätt utan skvätt!

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar