Månadens sötsak

Biscotti med smak av choklad, kardemumma och lakrits (gluten- och mjölkfria)

27 april, 2015
 
Är det något jag är riktigt förtjust i så är det biscotti, eller små skorpor. En alldeles lagom bit till koppen med te eller kaffe. Men de får inte vara så där hårda som de på påse i butik. Den här varianten smaksätter jag med några av mina favoritkryddor – lakritspulver, kardemumma och raw cacao nibs. I mitt tycke en perfekt kombination. Väl avvägd smak av lakrits, en aning kardemumma och så den lite bittra smaken från chokladen. Lakritspulver kan variera i styrka beroende på märke så prova dig fram. Skulle du inte tycka om lakrits kan du istället smaksätta med kakao. Biscottin är gluten- och mjölkfri och innehåller bara lite kokossocker.

60 g rismjöl
60 g bovetemjöl
40 g mandelmjöl
25 g durramjöl
2 msk pofiber
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
50 g raw cacao nibs
2-3 tsk lakritspulver
0,5 tsk mortlade kardemummakärnor

2 ägg
1 äggula
60 g kokossocker

1 uppvispad äggvita till pensling

 

Värm ugnen till 200 grader. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. I en större skål vispas ägg, äggula och kokossocker i 2-3 minuter så att det blir riktigt fluffigt. Tillsätt sedan försiktigt de torra ingredienserna genom att vända runt dem med en slickepott tills allt blandats. Låt sedan smeten svälla i 5 minuter.

Klä en plåt med bakplåtspapper. Forma degen till två rullar, lika långa som plåten. Platta till dem något och pensla med äggvitan. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Efter 5 minuter skär du längderna i sneda bitar och lägger dem med snittytan uppåt. Ställ tillbaka plåten i ugnen i 30 minuter. Låt dem sedan svalna helt på plåten. Förvaras i lufttät burk och håller i flera veckor.

 
Det här blir också mitt bidrag till Månadens sötsak, vars tema i april är choklad.
 ♥

You Might Also Like

54 Kommentarer

  • Reply Ulrica – Krii's Kitchen 27 april, 2015 at 20:40

    Åh Annelie, det låter fantastiskt gott! Jag älskar också hembakade biscotti. Jag tycker att de man köper i butik oftast är så hårda att man biter sönder tänderna. :D

    Kram

  • Reply Katarina 28 april, 2015 at 04:49

    Vilka underbara smaker, mums! Kram och ha en fin dag!

  • Reply Anonym 29 april, 2015 at 12:14

    Men så smarrigt!!
    Hoppas du får en härlig dag!

    • Reply annelie 29 april, 2015 at 13:15

      Tack och detsamma till dig!

  • Reply annelie 29 april, 2015 at 12:22

    åhh mums!

  • Reply Fani 29 april, 2015 at 12:39

    Åh så gott med biscotti ju :) De här lät och såg jättegoda ut!

    • Reply annelie 29 april, 2015 at 13:15

      Tack, det var roligt att höra!

  • Reply Alina 29 april, 2015 at 15:57

    Så gott!

  • Reply Anonym 29 april, 2015 at 16:57

    Men vad gott!

  • Reply Annster 29 april, 2015 at 19:07

    Ser gott ut :)

  • Reply Lina 29 april, 2015 at 19:09

    Jättefina biscottis, du verkar ha fått dem så där spröda och knapriga som man vill att de ska vara. Har provat biscotti som har smakat choklad och kardemumma men aldrig med lakrits så det låter spännande.

    http://www.diningandcooking.blogg.se

    • Reply annelie 5 maj, 2015 at 11:54

      Tack så mycket. Ja, de blev riktigt bra och gillar du lakrits kan jag varmt rekommendera att ha i lite sådant också :)

  • Reply Anonym 29 april, 2015 at 20:06

    Det låter gott!

    • Reply annelie 5 maj, 2015 at 11:53

      Tack, blev jättegott :)

  • Reply Sofia 29 april, 2015 at 20:06

    Låter som en god kombination!

    • Reply annelie 5 maj, 2015 at 11:53

      Tack, det är det verkligen. Allt gott på en gång :)

  • Reply Amanda 29 april, 2015 at 21:51

    De ser supergoda ut! :)

  • Reply Anonym 30 april, 2015 at 00:25

    gott!!

  • Reply Anonym 30 april, 2015 at 08:49

    fint

  • Reply Matilda 30 april, 2015 at 09:18

    Mums! Ser jättegott ut! Vad fina bilder och vilken fin blogg :)

  • Reply Anonym 30 april, 2015 at 10:11

    yum

  • Reply Sara 30 april, 2015 at 10:54

    Men mums så gott ! Och vilka fina bilder <3

  • Reply Josephine 30 april, 2015 at 12:37

    Ser jätte gott ut :) vad fina bilder!

  • Reply Anonym 30 april, 2015 at 19:30

    fint

  • Reply tommy 1 maj, 2015 at 11:51

    ser gott ut

  • Reply Anonym 1 maj, 2015 at 14:53

    Ser jättegoda ut =)

  • Reply Jasmine 1 maj, 2015 at 14:59

    Så trevligt med ett litet recept! Dina biscotti ser goda ut.
    Kram

  • Reply Carina 1 maj, 2015 at 19:02

    Såg mumsigt ut!. Jättefina bilder!. :)

  • Reply Olivia 1 maj, 2015 at 22:25

    Mums!

  • Reply Fröken 2 maj, 2015 at 08:59

    Tummen upp för att de är naturligt mjölk- och mjölfria! Ska testa att göra dessa inom snar framtid… :-)

  • Reply Anonym 3 maj, 2015 at 13:47

    Vad gott det ser ut! Borde verkligen testa det någon gång :D

  • Reply Anonym 3 maj, 2015 at 21:51

    ser ju ljuvliga ut

  • Reply Malin Dawidsson 3 maj, 2015 at 22:00

    Ser riktigt gott ut!!

  • Lämna en kommentar