Personligt

Matbloggspriset 2017, min dag och alla vinnare

13 november, 2017
matbloggspriset 2017

I torsdags var det så äntligen dags för Matbloggspriset 2017. Liksom tidigare år ägde själva prisutdelningen rum i samband med mässan Sthlm Food & Wine på Stockholmsmässan. Årets prisutdelare var Jessica Frej och Sébastien Boudet.

Självfallet var jag på plats! Är man nu nominerad i den allra finaste av kategorier – Det Stora Matbloggspriset – så är det såklart något alldeles extra att vara med på plats. Som jag tidigare berättat var vi tre nominerade och min spontana känsla stämde mycket bra. Vinnare av Stora Matbloggspriset blev Diana med bloggen By Diadonna. Och det kändes både rätt och välförtjänt. Diana och jag har följts åt i många år nu och hon inspirerar verkligen, både med sin blogg, sina vackra bilder och sin personliga utveckling och resa.

En annan person som inspirerat mig i alla år och som jag verkligen beundrar är Linda Lomelino. Vi har haft en del kontakt genom åren och följs åt i sociala medier och så i torsdags fick vi äntligen träffas. En stor varm kram mötte mig och jag är så tacksam och glad för alla dessa möten som bloggen ger mig. Linda vann kategorin Bästa Foto och berättade att detta är hennes första pris. Så välförtjänt. Och på tiden!

Matbloggspriset 2017

Diana och jag efter prisutdelningen (foto Tina Mejri) som fortsatte med mingel i blogghörnan. Prat och bubbel och intervjuer med alla vinnare. Därefter var alla som ville välkomna att delta på en matbloggsträff med matlagning och avsmakning på Älvsjö Gård, ett stenkast från mässan. Tillsammans med ekologiska Grisoxen fick vi lära oss om och smaka på annorlunda styckdetaljer. Bilderna är inte de bästa men ett urval av det vi fick smaka på: Smörstekt surdegsbröd med vispad märg ∼ Råbiff på innanlår med äggkräm ∼ Ljummen dinkel- och mangoldsallad med tunga och pepparotsskum ∼ Oxsvanssoppa ∼ Linser med rotselleri, polkabeta och karljohansvamp ∼ Långkokt oxkind med potatispuré och gotlandstryffel ∼ Carpaccio på njurtapp.

Flertalet av rätterna är sådant jag inte skulle välja från en meny, men här var allt så genuint och omsorgsfullt tillagat att det bara var roligt att smaka av allt. Vissa rätter mer smaksensation än andra. Vispad märg och njurtapp till exempel. Galet gott. Extra roligt att få berättat hur Grisoxen startade och hur de arbetar. Riktigt spännande också att de odlar linser, i vårt land. Stort tack till Grisoxen och Restaurang Slippen för en riktigt fin middag!

matbloggspriset

Matbloggspriset 2017, alla vinnare:

Nominerade till Det Stora Matbloggspriset:

By Diadonna
Ta till vara
Blomster & Bakverk
Vinnare: Diana Dontsova – By Diadonna

Nominerade till Matbloggsprisets Hedersutmärkelse:

Cashew Kitchen
Linda Lomelino
Matgeek
Vinnare: Maria Strömberg Bååth – All Things Green

Nominerade till Bästa Dryckesblogg:

Vinifierat
Portersteken
The Sound of Soil
Vinnare: Lars Torstensson – Vinifierat

Nominerade till Bästa bak- och dessertblogg:

Cookies and Sweets
Hannas bageri
Brinken bakar
Vinnare: Simona Muntean – Cookies and Sweets

Nominerade till Bästa Foto:

Studio Rege
Cashew Kitchen
Call me Cupcake
The Nordic Kitchen
Cookies and Sweets
Vinnare: Linda Lomelino –  Call me Cupcake

Nominerade till Bästa rörliga blogg:

Gillis lagar mat
Rätt rätt
Tim och Dannys – köksstök
Kit Mat
Vinnare: Gillis Thalbäck – Gillis lagar mat

Finalister i kategorin Folkets val:

3 kockar och 7 kids
Agnestugg
Brinken bakar
Gastrovin
Happy Food by Petra
Kitchen of Anna
Kokerskan Ruts barnbarn
My Kitchen Stories
Portionen under tian
Slaktarn
Vinnare: Petra Cavini – Happy Food by Petra

Här kan du läsa mer om alla vinnare, jurymedlemmar och motiveringarna.

Stort grattis!

Ett stort grattis till alla nominerade och alla vinnare av Matbloggspriset 2017. Och en stor eloge till Matbloggsprisets projektledare Ylva Vitorovic och Kinna Jonsson som driver detta helt på ideell basis. Fantastiskt att ni år efter år sätter strålkastarna på oss mat-, bak- och dryckesbloggare och uppmärksammar både stora som små. Oerhört värdefullt!

För egen del känner jag mig som en vinnare och vill passa på att tacka er alla för hejarop, pepp och fina ord i samband med Matbloggspriset. Alla ord värmer ända in i hjärteroten!

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar