Bakverk Glutenfritt

Äppelrosor, vackert höstmums

18 oktober, 2015
 

 
Det är äppeltider och äppelrosor i olika former har setts på bild både här och där under veckan. När jag i veckan såg ett filmklipp som en vän delat på facebook blev jag så inspirerad att prova och när Elisabeth Johansson lade upp en så vacker bild på instagram var saken klar. Äppelrosor fick det bli till dessert på lördagens middag och födelsedagsfirande av världens bästa mamma. Min mamma. Och kommer man dessutom från rosornas ö så passar det ju alldeles utmärkt.
 
Här är förresten filmklippet som på ett enkelt sätt visar hur man gör:

 
 
 
De äppelrosor jag gjorde hade även en fyllning på mandelmassa, smör, ägg och lite socker. Det receptet hittar du här. För att anpassa desserten till oss köpte jag smördeg som är både gluten- och laktosfri. Den var lite skörare än vanlig smördeg så knepigt få till den sista snurren, man får vara lite snabb och försiktig. Serveras gärna tillsammans med en klick grädde eller kula vaniljglass.
 
En riktigt god och vacker dessert.
 

You Might Also Like