Bakverk Glutenfritt

De godaste hallongrottorna är glutenfria

4 oktober, 2016

Jo, jag vet att det är den 4 oktober och att det är kanelbullen som ska stå i fokus men jag kan faktiskt inte låta bli att på nytt lyfta fram denna enkla men ack så goda småkaka. I glutenfri tappning. Faktiskt är det så att denna hallongrotta inte bara vunnit mitt och familjens hjärta utan även i stort sett alla som fått smaka på den. Bara häromveckan när jag bjöd på fika, så fick jag bästa betyget från en i sällskapet som berättade att hon var mer eller mindre expert på just hallongrottor då det även för henne var en favoritkaka. Jag tackade såklart och tyckte det var roligt och frågade sedan om hon hade noterat att den är glutenfri. En min av förvåning mötte mig och det är alltid lika roligt när det där händer, för mig är det nämligen bästa betyget att mina glutenfria bakverk smakar som vanliga. Eller till och med bättre.

Just det här receptet kan jag verkligen inte ta åt mig äran för, utan det är bakvännerna Jessica och Maria som publicerat receptet i sin andra bok, Nytt fikabröd. Själv hade jag glädjen att få baka tillsammans med dem och ett par andra bloggkompisar för ett par år sedan och i samband med det fick jag lov att publicera receptet här på Blomster & Bakverk.

Hallongrottor

(25 st)

120 g mandelmjöl
2 tsk vaniljsocker
50 g strösocker
100 g rumsvarmt smör
100 g Maizena majsstärkelse
30 g majsmjöl

50 g hallonsylt
små kakformar

Värm ugnen till 200 grader. Blanda samtliga ingredienser utom sylten till en deg (använd elvisp eller händerna). Dela degen i 25 lika stora bitar. Rulla varje bit till en boll, lägg en boll i varje form och placera på en plåt. Tryck en liten grop i varje boll. Lägg en liten klick sylt i varje hål. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

Så mina vänner, när bullen ätits upp och du önskar en god småkaka som smälter i munnen, inte är för söt och sådär alldeles lagom i storlek så är det detta du ska baka. De fungerar förresten alldeles utmärkt att frysa också.

Ha nu en fin tisdag och njut av det vackra höstvädret och en och annan kanelbulle innan du går loss på dessa ♥

You Might Also Like

3 Kommentarer

  • Reply sofie 4 oktober, 2016 at 15:53

    ser så gott ut! :)

  • Reply Fredagssvepet 40/16 | Living by W 7 oktober, 2016 at 12:19

    […] på Blomster & Bakverk frestar med glutenfria hallongrottor till helgen. Annelie är dessutom nominerad till Matbloggpriset i kategorin Folkets val för andra […]

  • Lämna en kommentar