Dessert Vegetariskt

Vegansk chokladmousse på aquafaba

28 september, 2017
chokladmousse aquafaba

Vegansk chokladmousse på bara tre ingredienser blir en snabbfixad dessert. Känner du till Aquafaba? Det är något så magiskt som en utmärkt ersättare för ägg i exempelvis bakverk, bröd, såser eller majonnäs. Det är helt enkelt spadet som konserverade kikärter ligger i. Så släng för allt i världen inte spadet när du hällt av kikärtorna utan gör istället denna ljuvligt goda och enkla dessert.

Vegansk chokladmousse

4-6 portioner

1 burk/tetra kikärter – spadet (1,5 dl)
100 g mörk choklad (70%, vegan)
2-3 msk lönnsirap

Sila bort kikärtorna och häll spadet i en skål. Vispa aquafaban med elvisp tills det blir fluffiga toppar. Vispa gärna uppåt 10 minuter. Ställ åt sidan. Smält nu chokladen sakta över vattenbad. När allt smält, dra bort kastrullen från värmen och blanda ner lönnsirapen.

Vänd sedan försiktigt ner det vispade kikärtsspadet med en slickepott. Ta lite i taget. Rör tills det är en helt jämn smet. Häll sedan upp smeten i portionsformar och ställ i kylen att stelna. Det tar några timmar.

Servera gärna med färska bär och kanske lite hyvlad choklad.
Njut!

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Wilda 1 oktober, 2017 at 10:33

    Vilket enkelt, roligt och härligt recept! Detta ska jag helt klart testa i veckan! :D

  • Lämna en kommentar