Maträtter

Paprika- och tomatsoppa

1 oktober, 2017
paprika- och tomatsoppa

Med hösten kommer längtan efter varm mat och jag äter gärna både soppa och gryta. Mamma tipsade mig om en så god Paprika- och tomatsoppa som jag tänkte att ni också kunde få ta del av.

Receptet kommer från Ulrika Davidsson och finns bland annat här på recept.se Enkel att tillaga och god smak tack vare de grillade paprikorna som köps färdiga på burk. Här nedan är min nästintill likadana version.

Paprika- och tomatsoppa

4 portioner

2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
500 g grillad paprika på burk
1 msk olivolja
1 tetra krossade tomater (ca 400 g)
1 msk flytande honung
5 dl vatten
1 msk buljongpulver, t ex denna (eller 1 tärning)

chiliflakes, salt och peppar
eventuell topping med parmesan och basilika

Skala och finhacka lök och vitlök. Sila bort lagen från paprikan och skär den i mindre bitar. Häll lite olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och paprika i någon minut. Häll sedan på krossade tomater, honung och vatten. Tillsätt buljong och chiliflakes. Koka soppan i tio minuter och mixa den därefter slät. Om det behövs kan den spädas med lite mera vatten. Smaka av med salt och peppar.

Ulrika gör en enkel gremolata men jag nöjer mig med att hyvla eller riva över lite parmesan och toppa med några basilikablad.

‘We decor life’

Det här blir också mitt bidrag till veckans tema Till bords under den gemensamma vinjetten We decor life, som nu väcks till liv igen av Weronica, vars blogg är en av de jag följt allra längst. Weronicas initiativ till att samverka och hitta en gemenskap kring veckoteman på blogg och/eller instagram blev jag riktigt glad för. Det är ett fint sätt att hitta nya bekantskaper, att inspireras av andras tolkningar och att hitta en gemenskap i varandras kreativitet. Läs mer inne hos Weronica och häng på – the more the merrier.

∼ Annelie ∼

 

You Might Also Like

9 Kommentarer

  • Reply Anncha, stiligahem.se 2 oktober, 2017 at 19:15

    Åh så kul att du också hänger på. Veckans tema ”till bords” passar dig som hand i handske. Glädjer mig till att se dina tolkningar framöver. Glädjer mig förstås alltid till dina vackra och inspirerande inlägg och recept. Följer inte så många bak och matbloggar, så du är en stor inspirationskälla där. Det här är inget undantag. Och så formulerar du så bra kring glädjen att samlas kring ett tema

    • Reply Annelie Andersson 3 oktober, 2017 at 14:52

      Tack snälla, Anncha för dina fina och värmande ord. Blir verkligen glad över att du inspireras här hos mig. Och jag är lika glad att du är en av alla vänner kring We decor life. Kram till dig!

  • Reply Karin 2 oktober, 2017 at 20:00

    Temat Till bords är ju som ett stående tema hos dig. Alltid god och vacker mat på ditt bord. Flera recept har jag provat och detta låter också mycket gott!

    • Reply Annelie Andersson 3 oktober, 2017 at 14:52

      Karin, så fint sagt och verkligen glädjande att du provat flera recept hos mig. Tack! Och härligt att du är en av inspiratörerna kring We decor life.

  • Reply Karin A 2 oktober, 2017 at 22:45

    Mums, så gott det låter och ser ut! Härlig höstinspiration!

    • Reply Annelie Andersson 3 oktober, 2017 at 14:53

      Karin, så härligt att läsa dina ord – tack!

    • Reply Annelie Andersson 3 oktober, 2017 at 14:54

      Karin, så glad jag blir för dina fina ord och härligt att du är en av alla som är med i We decor life.

  • Reply We decor life: Till bords | Living by W 4 oktober, 2017 at 11:05

    […] Blomster & Bakverk […]

  • Reply We decor life: Inspiration till bords | Living by W 4 oktober, 2017 at 13:42

    […] Det har varit så roligt att ta del av alla era betraktelser kring temat Till bords! Kika in till Stiliga Hem för en fint uppdukad lördagsbricka, Emmas samling för en betraktelse om verkligheten vid bordet, Hannas stil som bjuder på lördagsmiddag – blir sugen på att testa detta recept, Karin A som öppnat upp sin blogg igen – hurra – och bjuder på frukost i fagert ljus och sist men inte minst Blomster & Bakverk som lagar frestande soppa. […]

  • Lämna en kommentar