Glutenfritt Sött-utan-socker Tips

Bounty bars och ny tidning, Glutenfri Matlust

25 december, 2016
bounty bars

God fortsättning ♥

En riktigt god fortsättning på julen önskar jag er alla. Hoppas att ni njuter en fridfull jul med lugna dagar och tid för återhämtning. Kanske i sällskap med nära och kära eller bara för er själva. Juldagen är en sådan dag då jag helst bara är. Går omkring i pyjamas, dricker kaffe, läser en bok, plockar fram det sista av julmaten och till kvällen sjunker ner i tevesoffan eller fastnar i bläddring av magasin eller kommer ikapp bland inläggen hos alla bloggvänner. Så fick jag lite tid till att berätta om en ny tidning, Glutenfri Matlust, och dela med mig av receptet på goda Bounty Bars. Den här tiden tycker jag att det smakar extra gott med något litet sött efter maten.

bounty bars

Att göra julgodis hör julen till och i år gjorde vi en blandning av lite allt möjligt. Min dotter gjorde en ljuvligt god smörkola och så gjorde jag två satser saltlakritsfudge, en misslyckad och en riktigt lyckad. Och så gjorde jag lite olika godis av mer nyttig karaktär. Hoppas att ni såg mina lakritsmandlar häromdagen. Just dessa mandlar har jag fått veta står på gottebordet i flera vänners hem denna jul och jag blir alltid lika glad när ni berättar att ni inspirerats härinne.

glutenfri matlust

Ny tidning, Glutenfri matlust

Det som inspirerar mig i matväg, förutom alla kokböcker i kokbokshyllan där hemma, är andra bloggar och magasin. Njuter lika mycket av bilderna som av recepten. Sedan vi lade om kosten och gör mer glutenfritt så har jag följt och inspirerats av sajten och e-magasinet GF Glutenfri matglädje. Och med Blomster&Bakverk har jag även utsetts till Bloggfavoriten och medverkat med receptet på Bovete- och durrabröd.

Nu har de både bytt namn och blivit en papperstidning – verkligen roligt! Glutenfri Matlust kan hittas i tidningshyllan i butik och finns även på facebook och instagram @glutenfrimatlusthemsidan finns också en del recept att inspireras av. Premiärnumret är fyllt av en massa godsaker inför jul och nyår men också en del vardagsgott och så en massa tips. Flera bloggvänner medverkar i tidningen, bland annat mina Månadens Gröna-kompisar Tina och Sylwia och så Peter, som ju varit med i Hela Sverige bakar. Det var för övrigt Peters recept på Saltlakritsfudge som blev det lyckade receptet, så tack för det!

Ett annat lyckat recept jag provat på var dessa ljuvligt goda Bounty Bars, ett av alla recept jag inspirerades av i nya numret. Var i kontakt med både chefredaktör Malin och receptmakare Sylwia som lät mig dela receptet här inne hos mig. Så varsågoda, kanske en lite nyttigare godbit kan passa så här på juldagen.

bounty bars

Bounty Bars

ca 12 st

150 g (4,5 dl) osötade kokosflingor
60 ml (0,6 dl) kokosolja
3 msk kokosnötnektar eller lönnsirap
1 nypa havssalt
1 vaniljstång, frön
200 g mörk choklad

  1. Smält kokosolja i en liten kastrull, tillsätt kokosflingor, kokosnektar, havssalt och vaniljfrön. Låt smeten svalna i kylen i 20 minuter.
  2. Rulla massan till fingertjocka längder, ca 5 cm, lägg dem på en skärbräda och ställ i frysen i 20 minuter.
  3. Smält choklad i ett vattenbad. Doppa alla bountybitar i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över lite riven kokos på toppen och ställ i kylen för att stelna.
  4. Förvara i kylen i en burk med tätslutande lock.

Så himla goda!

Recept från Vibrant Food Stories

bounty bars

Den söta lilla skålen är efter min älskade farmor och är en av alla de saker hon målat genom åren. I år är första julen utan henne och det känns onekligen både tomt och konstigt. Men jag gläds åt alla minnen och att hon och farfar åter är hos varandra. Julen blir också en tid till att minnas och jag är tacksam för allt och alla vi har runtomkring oss.

Nu önskar jag er en fortsatt god julhelg och skickar här en varm julkram till er alla.

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Hanna 29 december, 2016 at 17:23

    De ser ju onekligen väldigt väldigt goda ut de där bounty barsen! Skålen var himla söt, fint att ha den som minne av din farmor! <3

    • Reply Annelie Andersson 29 december, 2016 at 20:29

      Jamen de blev så goda! Kan varmt rekommenderas. Visst är skålen ljuvlig, har sparat flera föremål som hon målat. Känns så fint att ha kvar. Tack för att du tittar in <3

    Lämna en kommentar