Tillbehör

Flädermarmelad på citronerna från saftkoket

13 juli, 2017
flädermarmelad

Som jag tycker om att man tar hand om allt det ätbara. Att man kan göra flädermarmelad på citronerna från saftkoket var en nyhet för mig som plötsligt dök upp i flödet både hos vänner och ett par större matsidor. En strålande idé! I vanliga fall åker citronskivor och fläderblomster på komposten efter att de runnit av men det här var ju ett riktigt bra sätt att istället ta tillvara på en del av resterna. Den rosa flädern har dessutom ett lite bittert inslag i smaken och tänker mig denna marmelad passar utmärkt till ett par goda ostar.

Flädermarmelad

citronskivor från saftkok, 3 st (ca 200 g)
1 dl av den koncentrerade saften
150 g syltsocker

Mixa först citronskivorna i en matberedare (eller finhacka). Koka tillsammans med den koncentrerade saften i ca 10 minuter på medelhög värme. Tillsätt syltsockret och koka i 5 minuter. Stäng av plattan, låt stå en stund. Skumma om nödvändigt och häll sedan upp på väl rengjord burk.

Som ni ser räckte det till en syltburk och lite till.

rosa flädersaft

Rosa flädersaft blir verkligen både vackert och gott! Om du vill ha recept på fläderblomssaft så finns det här: Sommar på flaska.

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Anncha, stiligahem 15 juli, 2017 at 20:49

    Åh så bra. Det ska jag komma ihåg. Tack Annelie

  • Lämna en kommentar