Maträtter Vegetariskt

Ett år med Månadens Gröna, tretton gröna recept

24 maj, 2017
månadens gröna 1 år

Tänk vad fort ett år ändå går. Maj månad ifjol drog vi igång vegetariska matutmaningen Månadens Gröna. Tillsammans med ett gäng härliga matbloggare drogs riktlinjerna snabbt upp, med stor inspiration från utmaningen Monthly Makers. Vi ville inspirera till mer grön matlagning och det med hjälp av våra läsare och följare på blogg och instagram. Det fina är att alla kan vara med och bidra och tillsammans skapar vi en härlig receptbank. Man delar sitt recept på sin blogg eller instagram och meddelar oss att man är med. Det enda vi bestämmer är en råvara eller ett tema för varje månad och däri består utmaningen. Att skapa något med just den ingrediensen.

Ett jubileum brukar ju innebära en återblick och här kommer min samlade gröna inspiration, mina tretton bidrag. Bara att bokmärka och inspireras efter månad och råvara i säsong. För det är också så vi tänker, att varje månad ska bjuda på en råvara som just nu är i säsong.

Mitt år med Månadens Gröna

(från vänster till höger i bildcollaget)

Maj • Rabarber • Somrig sallad med rostad rabarber, sparris och getost

Juni • Jordgubbar • En somrig cheesecake, raw och vegansk

Juli • Tomat • Fylld tomat och vegetarisk ceviche

Augusti • Björnbär • Galette med björnbär, päron och rosmarin

September • Palsternacka • Tårta på palsternacka, fast med tropisk touch

Oktober • Höstmys • Höstmys med ljummen pumpasallad

November • Kål • Ugnsrostad brysselkål med granatäpple

December • Julkryddor • Glutenfritt teffbröd med julens kryddor

Januari • Billig vardagsmat • Morotssoppa med apelsin och ingefära

Februari • Baljväxter • Kikärtsgryta, en vardagsvegorätt

Mars • Morot • Glutenfria morotsfrallor

April • Tema P • Provencalsk grönsakslåda

Maj • Sparris • Filopaj med sparris och cashewricotta

Imorgon är sista dagen att lämna sitt bidrag på maj månads tema sparris och det är Tina med bloggen Grönt varje dag som är månadsvärd. Kika in hos henne på söndag då samlingsinlägget med alla bidrag bör finnas publicerat. Och den femte släpps temat för juni månad. För att inte missa något får du gärna följa oss på både Facebook och Instagram.

Snart långhelg, hoppas ni får njuta fin ledighet och god mat!

 

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Anncha, stiligahem.se 24 maj, 2017 at 19:50

    Så inspirerande med dina gröna recept. Jag skulle gärna själv äta mer grönt, men här hemma går det inte hem hos den store

    • Reply Annelie Andersson 28 maj, 2017 at 13:26

      Härligt att jag inspirerar, det blir jag glad av att höra. Det går inte hem hos alla här heller men ibland så! Kram till dig.

    Lämna en kommentar