Ljuvliga muffins med smak av hallon och kardemumma

6 maj, 2013

Kardemumma, denna gudabenådade krydda som doftar alldeles ljuvligt. För mig är det ett måste att köpa hel kardemumma och stöta själv. Använder den även till mat men framför allt bakverk och det är många påsar som förbrukas varje år. Kommer nog att bjuda er på flera recept här som innehåller kardemumma men jag inleder med dessa enkla muffins som snabbt rörs ihop och är godast nybakade. Jag har hallon i mina men det går att ersätta med annan favorit såklart.

Muffins med hallon & kardemumma

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma (hel som stöts)
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Hallon

Rör smör och socker. Tillsätt först ett ägg i taget och sedan resten av ingredienserna. Fördela smeten i formar och peta ner några frysta hallon i varje. Grädda i 200 grader i ca 20 min.

Och sedan är det bara att njuta. Av doften, av smaken och av stunden ♥

Skriv gärna en rad
  • Det här receptet blir perfekt att prova nu när det är långhelg! Och brödet vill jag också baka! Fin och inspirerande blogg du har!

    Kram från din Instavän astromella

  • Hej fina du, vad roligt att du tittar in här. Tack för fina ord och lycka till med baket i helgen då. Stor kram.

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?