Kardemumma, denna gudabenådade krydda som doftar alldeles ljuvligt. För mig är det ett måste att köpa hel kardemumma och stöta själv. Använder den även till mat men framför allt bakverk och det är många påsar som förbrukas varje år. Kommer nog att bjuda er på flera recept här som innehåller kardemumma men jag inleder med dessa enkla muffins som snabbt rörs ihop och är godast nybakade. Jag har hallon i mina men det går att ersätta med annan favorit såklart.
Muffins med hallon & kardemumma
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma (hel som stöts)
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Hallon
Rör smör och socker. Tillsätt först ett ägg i taget och sedan resten av ingredienserna. Fördela smeten i formar och peta ner några frysta hallon i varje. Grädda i 200 grader i ca 20 min.
Och sedan är det bara att njuta. Av doften, av smaken och av stunden ♥
Mariell
Det här receptet blir perfekt att prova nu när det är långhelg! Och brödet vill jag också baka! Fin och inspirerande blogg du har!
Kram från din Instavän astromella
annelie
Hej fina du, vad roligt att du tittar in här. Tack för fina ord och lycka till med baket i helgen då. Stor kram.