Vilken inspirerande kväll!

13 maj, 2013

Igår kväll gjorde jag något riktigt inspirerande och roligt. Min dotter har tidigare gått på något som kallas Skapande verkstad och jag har sett att de även haft blomsterverkstad, vilket jag varit nyfiken på. Datumen har inte passat men florist Malin Westin, som håller i kursen, erbjöd genast att arrangera en kväll om jag bara fick ihop minst 7 personer. Så igår samlades vi totalt 9 stycken som under Malins ledning fick en givande mini-kurs i floristens värld.

Vi fick börja med att lära oss binda en spiral. I buketten arbetade vi med 4 olika Dianthus (nejlikor). Fantastiskt vackra. Vi fick lära oss att snitta korrekt och hur varje blomma ska läggas för att få till den klassiska spiral-bindningen. Viktigt också att smeka nejlikorna och liksom fälla ut varje blad. När buketten väl var klar fick vi gå loss med nålar, garn och knappar och skapa en kreativ bukett av bindningen.Därefter fick vi göra en härlig bordsdekoration med skandinavisk touch och en härlig höjs. Vi arbetade oss utifrån och in, för att få till formen och rymden. En härlig dekoration till studenten eller kanske buffébordet i midsommar.

I bordsdekorationen arbetade vi med Galaxyblad (som vi klädde och dolde oasisen med), Ax, Alchemilla (Daggkåpa), Eustoma (vit prärieklocka), Brodea (den blå) och Steelgrass (stålgräs).

Alla som var med på kursen var oerhört nöjda och vi kommer säkerligen att ses en kväll i höst för fler verk. Ser redan fram emot det ♥

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?