Goda och glutenfria kanelbullar

9 oktober, 2013
Det var ju Kanelbullens dag i fredags och här hemma bakades det både vanliga och glutenfria kanelbullar. Hittade ett recept, men minns inte tyvärr var, på glutenfria kanelbullar som jag skrev ner på en lapp för ett tag sedan. Personen ifråga hade en mormor som alltid bakat de här med lyckat resultat. Och visst blev de bra! Lättarbetad deg, bra konsistens och god smak. Kan verkligen rekommenderas, så här kommer receptet:
Glutenfria kanelbullar, 25-30 st 
Deg:
1 paket jäst
5 dl mjölk
100 gram smält smör
2 msk fiberhusk
600 gram glutenfri mjölmix
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
1 ägg
2 tsk kardemumma
Fyllning:
150 gram smör, rumsvarmt
0,5 dl socker
1-2 msk kanel
1 msk vaniljsocker
Blanda mjölk och smält smör. Låt det bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan och blanda ner fiberhusk (använd gärna en visp). Låt svälla några minuter. Tillsätt ägg och sedan resten av ingredienserna. Arbeta väl i maskin eller med elvispens degkrokar. Jäs i 10 minuter. Kavla ut till en rektangel. Rör ihop fyllningen och bred ut över degen. Rulla ihop, skär i skivor och lägg i formar. Låt jäsa under bakduk i ca 45-60 minuter. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.
Märkte att bullarna fick lite väl bra färg i min ugn så jag gräddade de lite längre ner än vad jag brukar, men 10 minuter behövdes för att få dem färdiga.
Så fort de svalnat är det bara att njuta. Kanelbullens dag kan man väl fira varje dag. Och annandag kanelbulle går också bra.
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?