Söt, sötare, sötast

21 oktober, 2013
Det har väl inte undgått någon att jag älskar macarons. Och framför allt att jag älskar att baka macarons. I fredags gjorde jag dubbla satser med lite varierande smak och utseende. Den här med smak av mjölkchokladtryffel fick omdömet ’den godaste macaron du någonsin gjort’. Men också ’det blir för sött med mjölkchoklad’. Och det är så där med macarons har jag märkt. Det är omöjligt att hitta den godaste fyllningen. Smaken är bekant som baken.
Jag är inte heller överdrivet förtjust i just mjölkchoklad men just den här varianten smakar ypperligt till en stark kopp kaffe. Ja, om ni frågar mig alltså. Fast, min son dricker inte kaffe och skulle nog sätta i sig denna utan omsvep. Ja, man får smaka sig fram i världen av macarons helt enkelt. Och det ska man väl kunna stå ut med.
Den här gången provade jag också att dekorera mina macarons, både med spritsad mörk choklad som ovan och med dekorationssocker. De blev nog ännu sötare då, de små franska godsakerna.
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?