Sötsurt och glatt

23 oktober, 2013
Varmt tack! Vill börja med att säga tack till alla er som tittar in här. Det har trillat in en massa nya besökare den senaste tiden, vilket känns oerhört roligt. Så välkomna alla nya och tack alla ni som troget tittar in hos mig. Och ni som skriver en rad då och då. Det värmer.
Bjuder på ännu en macaron. Bara för att. Den här var ett nytt experiment som några utvalda fick provsmaka i helgen. Som jag skrev häromdagen är det ju väldigt sött (och gott) med macarons och jag tycker om att bryta av det söta med något syrligt. Det finns till exempel en fyllning med passionsfrukt som är vansinnigt god. Men nu hade min mamma lämnat en påse med lingon i frysen, så jag googlade på macarons och lingon vilket landade i denna pdf – Gourmetskolan Macarons där Mia Öhrn tipsar om hur hon lyckas med sina macarons och dessutom bjuder på ett recept på lingonkräm att fylla godsakerna med.
Lingonkräm:
125 g vit choklad
50 g färska eller frysta och tinade lingon
2 msk vispgrädde
ev. några droppar röd hushållsfärg
Hacka chokladen till lingonkrämen ganska fint. Mixa lingonen med mixerstav eller i matberedare. Det är lite knepigt eftersom mängden lingon är så liten, men gör så gott du kan, och blir purén inte helt slät så är det ingen fara. Koka upp lingonpurén med vispgrädden i en liten kastrull. Dra bort kastrullen från plattan och häll snabbt ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen har smält och krämen är jämn. Tillsätt eventuellt några droppar röd hushållsfärg om du vill ha krämen mer färgstark. Låt den stelna i kylen drygt en timme, krämen ska bli lagom tjock för att spritsa.
Det blev riktigt gott. Men jag kunde nog tänkt mig ännu lite mera syrlighet. Den vita chokladen är ju rätt söt. Men gott och vackert blev det. Kanske att det kan passa till advent. Hade även lite kardemumma i marängsmeten vilket blev en fin kombination till lingonen.
À bientôt!
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?