En värmande soppa

25 september, 2013
linssoppa

En linssoppa rördes ihop i söndags, efter ett ungefärligt recept som en god vän lagt ut på facebook. Det blev en härligt mustig soppa med höstlig färg. Kanske att jag är den i familjen som uppskattade den mest med tanke på att den räckte till ett par lunchlådor också. Men den är lika god nu som då. Och jag tänker återigen att vi ska försöka äta mer vegetariskt hemma. Måste bara landa i några recept som passar allas tycke och smak. Men det kommer nog. Hur som helst. Flera undrade över receptet så jag sprider här Helenes ungefärliga recept på linssoppan. Tack, Helene.

Linssoppa

Fräs 1 lök, 3 vitlöksklyftor och två hackade sötpotatisar i en kastrull. Om man vill kan man även tillsätta en finhackad röd chili. Tillsätt 0,5 tsk salt, 2 buljongtärningar, 1 burk kokosmjölk, 1 burk krossade tomater och 0,5-1 dl torkade röda linser. Låt koka 15 minuter och kör sen med stavmixer. Smaka av och tillsätt ev sambal oelek, tomatpuré och vatten. Allt efter tycke och smak.

Tadaaa!

Skriv gärna en rad
  • Tadaaa! Nu har jag lagat den! Strax avsmakning, du får rapport på måndag :))

  • Det låter jättegott! Jag gillar verkligen soppor och det är ju så perfekt att äta på kvällen tycker jag!
    Den här ska jag testa!

    Kram Malin

  • Vad roligt! Det ser jag fram emot:)

  • Vad roligt! Håller med, och just den här årstiden smakar det ännu lite bättre. Kram.

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?