Frukost på burk har ju blivit lite av min favorit. Att röra ihop frukosten på kvällen och ha den klar att servera på morgonen är himla fiffigt. ’Overnight oats’ är en sådan frukost som jag ju tipsat om förut. Nu har jag gjort en variant på gröten med vatten och äppelmos istället för yoghurt. Och så här i äppeltider kom jag på att tipset ju borde delas här också och inte bara på instagram. Gröten är både gluten- och mjölkfri.
På kvällen rör du alltså ihop 1 dl havregryn med 0,5 dl kokosflingor, 1 dl vatten och 1 dl äppelmos (gärna osötat). Oftast slänger jag även med 2 tsk chiafrön (visste du att 2 tsk chiafrön innehåller mer omega-3 än en normal bit lax?). På med lock och in i kylen. På morgonen plockar jag fram burken det första jag gör så att den inte är helt kylskåpskall när jag ska äta den. Topping då. Ja, jag äter den gärna med min hemmagjorda granola eller med frukt och bär.<
Stissan B
Lyssnade på Karlavagnen nu i fredagskväll och det var intressant om gluten. Här är ett klipp:
http://youtu.be/qiwmI-qAv60
annelie
Tack för tipset!