Äppeltider, även till frukost

30 augusti, 2014

Frukost på burk har ju blivit lite av min favorit. Att röra ihop frukosten på kvällen och ha den klar att servera på morgonen är himla fiffigt. ’Overnight oats’ är en sådan frukost som jag ju tipsat om förut. Nu har jag gjort en variant på gröten med vatten och äppelmos istället för yoghurt. Och så här i äppeltider kom jag på att tipset ju borde delas här också och inte bara på instagram. Gröten är både gluten- och mjölkfri.

På kvällen rör du alltså ihop 1 dl havregryn med 0,5 dl kokosflingor, 1 dl vatten och 1 dl äppelmos (gärna osötat). Oftast slänger jag även med 2 tsk chiafrön (visste du att 2 tsk chiafrön innehåller mer omega-3 än en normal bit lax?). På med lock och in i kylen. På morgonen plockar jag fram burken det första jag gör så att den inte är helt kylskåpskall när jag ska äta den. Topping då. Ja, jag äter den gärna med min hemmagjorda granola eller med frukt och bär.<

Eller som nu i äppeltider, med äppelbitar stekta i lite kokosolja och pudrade med kanel och kardemumma. God morgon ♥
Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?