
Receptet så. Till 1 portion, 3 små pannkakor, som får plats i 1 stekpanna behöver du:
- 2 ägg
- 1 dl kokosmjölk
- 1 msk fiberhusk
- 1 krm vaniljpulver
- 1 nypa salt
Vispa samman allt ordentligt och ställ det att svälla i minst 5 minuter. Sen är det bara att klicka ut 3 små pannkakor i lite smält kokosolja och steka dem gyllenbruna på medelvärme. De blir härligt pösiga och fluffiga. Servera med färsk frukt eller bär. Eller lägg på lite frysta bär, de tinar snabbt. Lite kanel eller kardemumma och kokos på toppen tycker jag smakar mums.
Det här är ett recept jag skrivit av från någonstans men inte minns var … det gick under namnet LCHF-pankis men stora vinningen för egen del är att den både är fri från gluten och mjölk. När det gäller kokosmjölken kan jag tycka att den på burk eller tetra (fast ni vet väl att ni ska undvika kokosmjölk på burk) ger en lite väl fet smak ibland, och det slumpade sig så att jag hade köpt hem den här på prov så den är smeten gjord på, vilket alltså fungerade utmärkt.
Erika
Ser så gott ut!
annelie
Tack, vad glad jag blir!
Katarina
De här låter jättegoda. Jag sparar receptet, tack!
annelie
Vad roligt, Katarina. De var verkligen goda!