En lite lyxig frukost till vardags

28 augusti, 2014
Dags för ett frukosttips igen tänker jag, nu när vardagen dragit igång på riktigt och almanackan fylls av föräldramöten, träningstider och andra rutiner som vi varit sommarlediga ifrån. Pannkakor till frukost, det har jag inte tid med, kanske du tänker och visst kan det vara en härlig helgfrukost. Men faktum är att det här receptet är så enkelt och tar så lite tid att man faktiskt kan lyxa till det en helt vanlig dag i veckan. Själv provade jag det för första gången igår morse och när min dotter fick sig ett smakprov visste hon genast vilken frukost hon önskade till dagen därpå. Så imorse blev det två satser smet. Och två nöjda runt bordet.

Receptet så. Till 1 portion, 3 små pannkakor, som får plats i 1 stekpanna behöver du:

  • 2 ägg
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Vispa samman allt ordentligt och ställ det att svälla i minst 5 minuter. Sen är det bara att klicka ut 3 små pannkakor i lite smält kokosolja och steka dem gyllenbruna på medelvärme. De blir härligt pösiga och fluffiga. Servera med färsk frukt eller bär. Eller lägg på lite frysta bär, de tinar snabbt. Lite kanel eller kardemumma och kokos på toppen tycker jag smakar mums.

Det här är ett recept jag skrivit av från någonstans men inte minns var … det gick under namnet LCHF-pankis men stora vinningen för egen del är att den både är fri från gluten och mjölk. När det gäller kokosmjölken kan jag tycka att den på burk eller tetra (fast ni vet väl att ni ska undvika kokosmjölk på burk) ger en lite väl fet smak ibland, och det slumpade sig så att jag hade köpt hem den här på prov så den är smeten gjord på, vilket alltså fungerade utmärkt.

Så. Stek nu ett par pannkakor till frukost imorgon och njut av härlig morgonstund. Det är du värd.
Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?