Mrs T Lundell

29 augusti, 2014
Låt mig presentera Mrs T Lundell, det klättrande inslaget i min skuggrabatt på framsidan. Denna lila skönhet som i år breder ut sig rejält i den rödbladiga blodflädern ’Black Lace’. Tillsammans blir de verkligen vackra. Och det är så effektfullt med en lila kontrast till de mörka bladen på flädern.

Det här är en så kallad E-planta som är utvald för att klara vårt svenska klimat väl. Den trivs i både sol, halvskugga och skugga. Blomning i juli-september och den blommar mer i soligt läge. Mrs T Lundell tillhör Viticella-gruppen som oftast innebär tåliga och lättskötta klematis. Den här sorten får inga silvriga fröställningar på hösten (många väljer sort för deras vackra fröställningar) och beskärs antingen på hösten eller tidig vår. Jag brukar klippa ned den tidigt på våren till 20-30 cm höjd.

Klematis är verkligen vackra och det finns ju så många sorter. Prova gärna att samplantera intill en stor buske eller ett träd och låt klematisen klättra i ett sällskap. Som variation till att ha en solitär. Eller som marktäckare. Och så blommar den till långt in på hösten. Bara en sån sak ♥
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?