Botten:
1 dl pistagekärnor
150 g sötmandel
1 dl solrosfrön
1 msk kokosflingor
2 msk kokosolja
3 msk agavesirap
1 tsk salt
Fyllning:
4 dl cashewnötter, blötlagda
1 dl kokosolja
1 dl agavesirap (kan minskas)
0,5 tsk vaniljpulver
1 citron
Täcke:
2 dl frysta jordgubbar
2 dl frysta hallon
0,5 dl vatten
Lägg cashewnötterna i blöt, gärna över natt men minst 4-5 timmar. Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper i botten. Gör botten genom att hacka eller mixa pistage, mandel och solrosfrön. Blanda i kokosflingor och salt och tillsätt sedan smält kokosolja och agavesirap. Blanda ihop till en fast smet och tryck ut den jämnt i formen. Ställ in i kylen.
Fyllningen gör du genom att mixa cashewnötterna (avhällda och lätt avsköljda) med smält kokosolja, agavesirap, vaniljpulver och saft från citron tills smeten blir slät och jämn. Bred ut på botten och ställ i frysen medan du gör täcket, som görs genom att mixa jordgubbar, hallon och vatten till en slät och sorbetliknande smet. Bred på och ställ sedan tillbaka tårtan i frysen. Minst två timmar bör den frysas. Tina den 30-45 minuter innan servering, lossa försiktigt formens kanter medan den fortfarande är fryst så får du en fin kant på tårtan. Dekorera gärna med färska bär.