Den goda, lite nyttigare julen – fröknäcke med lite smak av pepparkaka

17 december, 2014
fröknäcke pepparkaka

Fröknäcke har jag ju skrivit om här förut och delat med mig av det bästa receptet. Nu till jul tänkte jag att det kunde vara kul att tillsätta någon krydda. Kardemumma har jag använt tidigare och det blir så gott. Lite mer som något gott att knapra på till kvällsteet. Kom på att jag hade kvar av min egenblandade pepparkakskrydda, så jag tillsatte två teskedar till det vanliga receptet och det blev jättegott. Bara en aning pepparkakssmak, så om du vill ha ännu mer är det bara att öka på mängden.

Glutenfritt, mjölkfritt, sockerfritt och äggfritt.

Se där, något litet gott att knapra på i julhelgen. Gott med en skiva lagrad ost på. Eller annat lämpligt pålägg som säkerligen finns där i kylskåpet dagen efter julbordet.

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?