Anemone Sylvestris

23 maj, 2014
Den blommar nu, Tovsippan – eller Anemone Sylvestris, vildanemonen. Så vacker i släntens rabatt i det skira morgonljuset. Med sina vita blommor med gul mitt. Och sina ludna stjälkar.
Den sprider sig mer än villigt och jag har numera ett hav av blommande tovsippor så här i försommartid. Helt ljuvligt! Tovsippan är härdig i hela landet och verkar trivas i både sol och skugga. Den blir 30-40 cm. Det ska också finnas en dubbelblommande sort, men den har jag inte stött på ännu. Tovsippan växer vilt endast på Öland och Gotland och gärna på torra och steniga ställen, men trivs uppenbarligen även i vår tunga lerjord.
Idag på morgonen klev jag ut i trädgården endast iklädd pyjamas med systemkameran som sällskap. Ville fånga tovsippan i morgonljuset, det är då jag tycker den är som vackrast. Sen njöt jag frukost på redan solvarm trapp. Den är här nu, sommaren. Och som jag njuter. Av både lugna morgnar, ledig fredag, att vakna till solsken och fågelkvitter. Och blommande vildanemon. En riktig skönhet med sina nickande och ändå ståtliga och eleganta blommor.
Fin fredag till er ♥
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?