Lovade ju receptet på de GODA och GLUTENFRIA hallongrottorna från boken Nytt fikabröd. Baka dem och njut. Ät upp alla själv. Eller bjud och förvåna dina gäster. Eller plocka fram detta ess ur rockärmen nästa gång du får besök av någon som äter glutenfritt. Äsch. Inser att förväntningarna blev lite orimliga. Baka dem bara. Det är värt det.
Glutenfria hallongrottor
25 st
120 g mandelmjöl
2 tsk vaniljsocker
50 g strösocker
100 g rumsvarmt smör
100 g Maizena majsstärkelse
30 g majsmjöl
50 g hallonsylt
små kakformar
Värm ugnen till 200 grader. Blanda samtliga ingredienser utom sylten till en deg (använd elvisp eller händerna). Dela degen i 25 lika stora bitar. Rulla varje bit till en boll, lägg en boll i varje form och placera på en plåt. Tryck en liten grop i varje boll. Lägg en liten klick sylt i varje hål. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Och sen fika. Nytt fika. Gott fika.
Petra
Har bakat dessa en gång innan och idag kör vi dem igen ! Godaste kakorna ever ever !!!
Jag har i nykokt jordgubbssylt idag och säger bara mums !! ;-)
Tack för din fina blogg och dina underbara recept !
Kram Petra i Kalmar
Louise Bondebjer
Hej Annelie! Första gången jag är inne på din fina blogg. Härliga ord, foto, recept och tankar!
Vi verkar ha liknande intresse Blommor & Blader och att Baka- kul! Ser framemot att följa dig!
Kika gärna in på min lilla blogg- http://www.lisapalandet.com
Ha en bra dag! Hälsning Louise
annelie
Hej Louise, tusen tack för dina fina ord. Ska absolut kika in hos dig också. Hoppas du haft en fin helg.
annelie
Men ÅH vad jag blir glad för dina fina ord! Tack snälla. Och jag håller med dig, hallongrottorna från Nytt fikabröd är godast och gör succé hos alla. Kram från mig.