Moodboard september

1 september, 2014
 
Bladet i almanackan har vänts och visar nu den första september. Det betyder bland annat att det är dags för månadens moodboard. I min trädgård har jag försökt skapa en rik sensommarblomning som sträcker sig en bit in på hösten. När jag gick runt och samlade material till mitt moodboard insåg jag att det onekligen fanns en hel del att välja bland. Nästan överraskande mycket. Och då har jag ändå lämnat en del i rabatterna. Så det blev ett moodboard fast flera, i olika skepnad, indelade i färg och form men med samma gröna bas, en frilandsadiantum från skuggrabatten. Lite som min trädgård som i nästan varje rabatt har en grön bas och sedan kompletteras med olika färgteman.
 
Från fjärilsrabatten plockade jag lila nyanser från buddlejan och lavendeln vilka kompletterades med framsidans petunior som ännu blommar i överdåd och den vackra klematisen Mrs T Lundell
 
 
Det vita och ljusgula inslaget plockades på framsidan i form av rudbeckia, höstanemon Honorine Jobert och nya klematisen Summer snow. På baksidan växer vit sköldpaddsört Alba och vackert gräs, Karl Foerster. En av odlingslådorna fylls av vackra ringblommor i olika färger och nyanser.
 
 
På baksidan, i släntens plantering hittas både den skyhöga rosenflockeln Atropurpureum, rudbeckian Magnus, den rosa buddlejan och höstfloxen. Astilbe Sprite och stjärnflockan Astrantia Major finns på framsidan och sen fick en blomma från krukan med bollkrysantemum följa med.
 
 
Ringblommorna i odlingslådan har sällskap av både solros och zucchiniplantor som vi har fullt sjå att skörda och hitta på nya rätter till. Och så gräset från släntens plantering, Panicum Heavy Metal.
 
 
Och till sist blev det en lite höströd moodboard också. Den lilla pelargonsticklingen jag fick på trädgårdsmässan tidigt i våras har äntligen skjutit fart och blommar med de mest röda blommor man kan tänka sig. Vackert i kombination till de mörka bladen. Och i slänten på baksidan där en remsa allmänning skiljer vår tomt från grannarnas ovanför växer både nypon, rönnbär och äpplen (tyvärr oätliga men användbara till dekoration).
 
Varje månad skapar vi moodboards med det som finns i trädgården/naturen just nu; saker och färger som inspirerar och symboliserar den aktuella månaden. Alla är välkomna att vara med och du väljer själv hur du arrangerar och fotograferar och länkar därefter ditt inlägg hos Karin
 
Nu njuter vi brittsommar, sensommar, blomning och vackra septemberfärger.
 ♥
Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?