Biscotti med smak av choklad, kardemumma och lakrits (gluten- och mjölkfria)

27 april, 2015
Är det något jag är riktigt förtjust i så är det biscotti, eller små skorpor. En alldeles lagom bit till koppen med te eller kaffe. Men de får inte vara så där hårda som de på påse i butik. Den här varianten smaksätter jag med några av mina favoritkryddor – lakritspulver, kardemumma och raw cacao nibs. I mitt tycke en perfekt kombination. Väl avvägd smak av lakrits, en aning kardemumma och så den lite bittra smaken från chokladen. Lakritspulver kan variera i styrka beroende på märke så prova dig fram. Skulle du inte tycka om lakrits kan du istället smaksätta med kakao. Biscottin är gluten- och mjölkfri och innehåller bara lite kokossocker.

60 g rismjöl
60 g bovetemjöl
40 g mandelmjöl
25 g durramjöl
2 msk pofiber
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
50 g raw cacao nibs
2-3 tsk lakritspulver
0,5 tsk mortlade kardemummakärnor

2 ägg
1 äggula
60 g kokossocker

1 uppvispad äggvita till pensling

Värm ugnen till 200 grader. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. I en större skål vispas ägg, äggula och kokossocker i 2-3 minuter så att det blir riktigt fluffigt. Tillsätt sedan försiktigt de torra ingredienserna genom att vända runt dem med en slickepott tills allt blandats. Låt sedan smeten svälla i 5 minuter.

Klä en plåt med bakplåtspapper. Forma degen till två rullar, lika långa som plåten. Platta till dem något och pensla med äggvitan. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Efter 5 minuter skär du längderna i sneda bitar och lägger dem med snittytan uppåt. Ställ tillbaka plåten i ugnen i 30 minuter. Låt dem sedan svalna helt på plåten. Förvaras i lufttät burk och håller i flera veckor.

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?