Chokladbollstårta. Jomenvisst, den gjorde succé!

20 augusti, 2015
Lovade ju att återkomma till helgens middag med goda vänner och berätta vad vi dukade fram till dessert. Tre olika sorters tårtor/kakor hade vi bakat och vi börjar väl med den galnaste. En chokladbollstårta. Jo, det är precis vad det låter som och jag har ju sett denna skapelse flimra förbi i flödet lite då och då. Nu när vi skulle ha många barn bland gästerna kom jag att tänka på den och bara jag nämnde det som förslag hemma vid köksbordet så var det taget. Fortare än kvickt.
 
Det ska sägas, att tårtan är mäktig, så en liten bit räcker. Vi valde att baka efter Linda Lomelinos recept men istället för kaffe tog vi vatten eftersom just smaken av kaffe kan få barn att rynka lite på näsan (dock inte mina barn, men de har å andra sidan fått kaffe i blodet). Det är en chokladbollsmet helt enkelt som vispas ihop och får stelna till i kyl. Hela härligheten täcks sedan med en god chokladganache och det är trevligt att dekorera tårtan med chokladbollar. Eller som en av de små gästerna i lördags sade när tårtan ställdes fram. ”Det där ser ut att vara väldigt gott.” Det var nog det också, eftersom inte mycket tårta alls blev kvar och med tanke på alla lovord. Även om en och annan blev mer än lovligt mätt. 
 
Recept och instruktioner hittar du alltså härTårtan kan göras både gluten- och laktosfri.
En annorlunda och kul tårta som garanterat blir populär.
Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?