Grillad fisk och ljummen blåbärspaj

12 augusti, 2015
Inför helgen som gick bestämde vi oss för att dra igång grillen på lördag kvällen. Det skulle ju åter bli en sådan där härlig och ljummen sommarkväll när man kan sitta ute länge och njuta av ledigheten. Passande nog publicerade den alltid så inspirerande Diana ett inlägg om grillad röding. Bingo, sade vi då det kändes klockrent. Röding tycker vi om och det både såg och lät så gott. När vi kom till fiskdisken var rödingen visserligen fin, men väldigt stor och intill låg den där medelhavsfisken, Sea bream, som du säkerligen fått på tallriken om du semestrat i Spanien eller i grekiska övärlden. Så det blev varsin lagom matig firre istället. Tillagningen gjorde vi nästan på samma sätt som Diana, men vi fyllde fisken med både citron, dill och hackad chili, salt och peppar. Fisken fastnade lite på gallret trots att jag hade klappat in rejält med olivolja. Har sett flera som tipsat om att lägga en eller ett par citronskivor mellan fisk och galler vilket tydligen fungerar utmärkt, så det får vi prova nästa gång. Fisken blev väldigt god, köttet ramlade isär så fint och tillsammans med färskpotatis och en kall sås på crème fraîche (havrebaserad/mjölkfri) och persillade så blev kvällen riktigt god.
Något annat vi njöt av i helgen var denna mumsiga blåbärspaj. Make och dotter har varit flitiga i blåbärsskogen och det resulterade bland annat i att vår dotter bjöd på godaste förmiddagsfikat. En blåbärspaj utan både gluten, mjölk och vitt socker. Receptet hittade hon hos Nillas Kitchen.
Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?