Söndagsbrunch

18 februari, 2015
För knappt en månad sedan firade vi att vi fått en 16-åring i huset (jösses, vart tar tiden vägen!). I år passade det bäst med att bjuda in till kalas dagtid och vi bestämde oss för att bjuda in till en söndagsbrunch. Vi dukade upp med allehanda godsaker och sådant som skulle passa alla gäster.
laxtårtan
Vi bjöd på nybakat bröd, både med och utan gluten såklart. Den goda rågsiktslimpan, kalljästa frallor, glutenfria baguetter och det goda glutenfria frukt- och nötbrödet som nästan är som godis. Ett fat med kallskuret, små minipajer med ost och skinka, ugnsbakade ägg med feta och spenat, bacon såklart, och laxtårta. Till sist fruktsallad, scones, marmelad och ost samt amerikanska pannkakor med lönnsirap. Riktigt gott blev det och vad himla trevligt det är med den här typen av plockmat.
Så trevligt att servera i små portionsglas också, som fruktsalladen. Sconesen lade vi i formar, en klassisk sconessmet på filmjölk, saftigt och gott. De glutenfria bakades ut som kakor och delades i fyra.
Och så tårta såklart. En prinsesstårta var födelsedagsbarnets önskan. Och såklart han fick det. Med extra många marsipanrosor som lillasyster gjort. Tänkte jag skulle dela med mig av några av recepten framöver. Ni kanske är flera som går i brunch-tankar. Första receptet kommer inom de närmaste dagarna. Tror minsann det får bli laxtårtan!
Ha en skön onsdag kväll ♥
Skriv gärna en rad
  • Åh vad gott allting låter och jag håller helt och hållet med om att brunch är ett väldigt trevligt sätt att umgås. Varför gör man det så sällan, jag bara undrar. :)

    Kram Ulrica

    • Jamen precis, det undrar jag med! Får bli ändring på det nu :) Tack snälla för fina ord. Och kram.

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?