Vild röra en lugn fredag, förrätt eller munsbit till drinken

9 januari, 2015
vild röra

Den här röran har vi gjort åtskilliga gånger men liksom en del andra favoriter har den fallit i glömska. Röran passar utmärkt till ett glas bubbel före maten och läggs då gärna på små stansade bitar av exempelvis kavring, pumpernickel eller annat grovt bröd. Vill man servera den som förrätt, lägg den då på en något större rund smörgås så att den blir lite matigare. När vi gjorde denna sist var det till förrätt och för enkelhetens skull tog vi ett glutenfritt rostebröd som fanns i frysen. Gott den här årstiden med ett lite varmt bröd. Numera är jag ju känslig mot mjölkprotein så istället för kvarg använde jag mig av iMat creme fraiche och det gick precis lika bra.

Viltröra

Räcker till ca 16 små munsbitar eller förrätt till 4 personer

100 g rökt viltkött (vi brukar köpa skivad renstek)
1,5 dl kvarg (eller ex iMat creme fraice för mjölkfri version)
1 tsk osötad senap (dijon är gott)
3 msk hackad gräslök
0,5 krm salt
1 krm svartpeppar
100 g löjrom (eller caviar)

Hacka köttet och blanda samman med kvarg, senap, gräslök, salt och peppar. Tryck ut rundlar av brödet med hjälp av ett glas. Hit kan man förbereda. Strax innan servering läggs rensteksröran på bröden och garneras med löjrom, gräslök och nymalen svartpeppar. Recept från Arla Köket.

Happy Friday!

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?