Söndagsbrunch • Omelettmuffins

10 mars, 2015
Dags att återkomma till vår söndagsbrunch häromsistens. Vi hade ju några småvarma inslag också på bordet och ett av dem var denna omelettmuffins. Riktigt enkla att göra, man kan variera ingredienserna efter det man tycker om. I vårt fall såg vi till att detta blev ett inslag som passade de yngre gästerna.
Omelettmuffins
8-10 st
8 ägg
2 msk vatten
salt och nymald svartpeppar
rökt skinka, hackad i bitar
gul lök, finhackad
färsk basilika
Värm ugnen till 175 grader. Ställ muffinsformar på plåt eller placera dem i muffinsplåt. Eller smörj en muffinsplåt om du hellre vill det. Vispa samman ägg och vatten i en skål. Tillsätt salt och svartpeppar.
 
Vi fördelade skinka, gul lök och färsk basilika i formarna, mängd efter tycke och smak. Sedan fyllde vi på med äggsmeten så att formarna fylldes till ungefär 3/4. De gräddades sedan i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter.
Man skulle också kunnat fylla på med tärnad paprika, tomat, zucchini eller ost. Och andra kryddor såklart. Här är det bara att tänka fritt eller utgå från det som finns på hyllan i kylskåpet. Det här kan man också mycket väl sno ihop en helgmorgon för en lite mer matig frukost. Eller ha med på picknicken.
Omelett, lätt som en plätt!
Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?