Timjandoftande fiskgryta med räkor. Vardagsmat som är både snabb, enkel och god.

31 mars, 2015
timjandoftande fiskgryta

Tiden fullkomligt rinner iväg just nu och snart är påskhelgen här. Ska bli vansinnigt skönt med lite ledighet. Tänkte jag skulle titta in lite snabbt för att tipsa er om en riktigt god fiskgryta som passar utmärkt till vardags, mest för att den går så himla snabbt att laga till. Min kära svärmor är det som introducerat receptet och det här tar vi gärna till en kväll i veckan när maten ska på bordet snabbt. Några gånger har jag även förberett själva basen, för att sedan bara värma på och lägga ner fisken. Utmärkt bra och god snabbmat med härlig smak och lite sting.

Timjandoftande fiskgryta

(4 portioner)

300 g vit fiskfilé
200 g laxfilé
150 g skalade räkor (300 g med skal)
1 stor morot, skuren i fina tärningar
1 purjolök, skivad
1 tsk torkad timjan
2 msk tomatpuré
0,5 dl vitt vin
4 dl vatten
1,5-2 tsk ekologisk lantbuljong
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 dl crème fraîche

Fräs morot och purjolök i en stor gryta. Tillsätt timjan och tomatpuré. Häll på vinet och fräs någon minut. Häll på vatten och i med buljong. Tillsätt salt och cayennepeppar. Rör ner crème fraîche och låt grytan koka ca 10 minuter. Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan. Sjud försiktigt några minuter tills fisken är genomkokt. Smaka av. Lägg i räkorna strax innan servering. Det är gott att bjuda ris, haricots verts och citronklyfta till grytan.

Smaklig spis.

Skriv gärna en rad
  • Mmmm gott!!

  • Mmmm, så gott det ser ut! Vår stora flicka tål inte räkor, fisk eller mjölkprotein, så jag längtar ständigt efter fisk. Skall passa på att laga denna grytan då hon skall följa med en kompis hem idag.
    Tack för inspirationen!

    • Tack snälla, Emma. Sicken otur att varken fisk eller räkor går bra. Annars använde jag Oatlys creme fraiche i denna och det gick så bra så. Jamen passa på då, blir extra gott en sådan här aprildag. Om ni nu också fått snö hos er? Glad Påsk-kram till dig.

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?