
Chocolate Chip Cookies
70 g havregryn (glutenfria)
1 tsk kanel
3/4 tsk salt
1 tsk bikarbonat
250 g mandelsmör (välj ett bra mandelsmör, helst ekologiskt, som bara innehåller mandel)
2 ägg
115 g mörkt muscovadoråsocker
2 tsk vaniljpulver
100 g mörk (mjölkfri) choklad, hackad i bitar eller chokladknappar
Värm ugnen till 175 grader. Blanda samman havregryn, kanel, salt och bikarbonat i en skål. I en matberedare lägger du mandelsmör, ägg, mörkt muscovadoråsocker och vaniljpulver. Mixa samman allt ett par minuter, så att det blir en slät och smidig smet. Under låg hastighet tillsätter du havregrynsblandningen och kör tills allt blandats. Vänd sedan ner chokladen för hand. Smeten är kladdig. Fördela nu ca 2 msk smet per kaka på bakpappersklädd plåt och grädda i 10-12 minuter. Låt svalna en stund på plåten och sedan helt på galler.
Mårtensson kök
Låter väldans goda gör dom, kanoners att de är glutenfria!
Och grattis till publiceringen, så kul!
Katarina
Så gott med nötsmör och choklad!
Mian på Finaste mattan
Snyyyyyyygga bilder!: )
Nilla Tankebubblor
Det låter spännande. Ska se när jag för tillfälle att testa dessa.