Moodboard september

4 september, 2015
September är här och första höstmånaden drog sannerligen in med regn och rusk. Det där vädret som mer brukar förknippas med oktober och november. Just september är nämligen en av mina favoritmånader och jag tycker att hösten är så galet vacker. Förutom att den doftar så gott och luften blir så klar och krispig. Ny månad betyder att jag gått runt i trädgården och plockat sådant som finns just nu och får symbolisera september. Den här månaden tog jag bara av sådant som står i blom och gjorde små buketter, som små höstbuketter. Och så en slags höstkrans att rama in det hela med. Som är så där höstvacker.
Sensommaren och början på hösten är en härlig tid i trädgården och det går verkligen att förlänga den blomstrande säsongen länge. För visst är det nu vi vill njuta som mest och krama ut det där allra sista av sol och utekvällar.
En bukett i rödrosa toner bestående av ringblomma, astilbe ’Sprite’, kärleksört ’Matrona’ och alunrot.
En bukett i blålila toner bestående av gräslök, lavendel, syrenbuddleja, stäppsalvia ’Caradonna’ och clematis ’Mrs T Lundell’.
En bukett i gul-vita toner bestående av höstanemon ’Honorine Jobert’, sköldpaddsört ’Alba’, clematis ’Summer snow’, ringblomma, prästkrage och vit skogsaster.
 En bukett i cerise toner bestående av syrenbuddleja, rosenflockel, blodtopp och rudbeckia ’Magnus’.
Det här var mitt moodboard från trädgården för september månad. Var gärna med och visa hur det ser ut hos dig. Har du instagram kan du tagga bilden med #moodboardfrånträdgården och #gardenmoodboard så hittar vi varandras bilder och kan inspireras.
Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?