Lakritsens dag idag!

12 april, 2016

Äntligen en dag med ett tema som känns relevant. Ja, för mig som lakritsälskare då ;) Dessa temadagar har verkligen dragit iväg och allt ska ha en egen dag. Att kanelbullen och semlan har en egen dag är jag helt med på. Och så får väl lakritsen hänga med där på ett hörn bara för att jag själv älskar lakrits. Och då menar jag verkligen inte bara den lakrits som hittas på godishyllan, utan först och främst den lakrits som används som krydda, som smaksättare. Det härliga lakritspulvret som finns i olika former är verkligen underbart att arbeta med i både bak och matlagning. Och låt er inte förledas att tro att det ska smaka godis. Det är så många som sagt till mig att de inte tycker om (godis)lakrits, men när de smakar mina godsaker så blir de glatt överraskade. Så våga!

Här på bloggen har jag ju tipsat er om att lakrits kan användas både till frukost, mat, godsaker och dessert. Så här kommer en liten lakritsfestival med blandad kompott på sådant som hittas här inne hos mig med lakrits som smaksättning:

Chiapudding med lakrits och persimon • Gluten- och mjölkfria biscotti med smak av choklad, kardemumma och lakrits • Passionsfruktmoussetårta med lakrits, vit choklad och skyr • Lakritsmandlar • Lakritskaka med vit choklad och citron • Raw pralin med smak av choklad och lakrits (plus två sorter till) • Tre olika sorters smoothie kryddade med lakrits • Energibollar rullade i lakritspulver

Hoppas att jag inspirerat och att ni hittat något som ni vill prova.
Kanske inte just idag på själva lakritsens dag, men kanske att
helgen kan gå i lakritsens tecken.

Skriv gärna en rad
  • Svar: Tack så hemskt mycket! Ja det är verkligen viktigt, och det här känns så himla himla bra. Tack än en gång, vad glad jag blir att du kikar in och att du vill följa mig vidare!

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?