En tillbakablick i bilder

1 januari, 2016

Välkommen 2016, må det bli ett blomstrande år för oss alla och fyllas med mycket glädje och hälsa!

Ett nytt år med oskrivna blad. För ovanlighetens skull har jag inte ens köpt en ny almanacka. Det här med årskrönikor och att blicka bakåt är inget jag är så bra på. Tycker mer om att vara i nuet och titta framåt. Något som roar mig dock är att se tillbaka på året i bilder, så jag bjuder er och mig en liten bildkavalkad som får sammanfatta en del av året som varit.
På instagram har man kunnat få årets mest gillade bilder sammanställda i nio rutor. Så här blev min samling. I vanlig ordning mest blomster och bakverk. Jag i ett nötskal liksom. På instagram heter jag @anneliesblomsterochbakverk
Sen kunde jag inte riktigt hålla mig från att samla ihop ett urval av allt blomsterpill som skapats under året. Vid köksbordet, på golvet, på en bricka, på altanen, på Gotland.  Varhelst jag finner ro till en stunds meditation i form av ett #anneliesblomsterpill
Och då har förstås även #anneliesblomsterkaffe en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Ett blomsterpill till doften av nybryggt kaffe. Det finns inget mer välsmakande eller mer avkopplande. Får ofta frågan var jag hittar alla blommor och blad och hur jag bär mig åt. Jag tar helt enkelt en promenad i vår trädgård, som i sig är en rikedom på många sätt, plockar ihop antingen på måfå eller på något tema jag har i tanken. Och så bara strör jag ut allt material och plockar runt lite. Ibland har jag en färdig bild i tanken och det finns stunder när blomsterpillet blir precis så. Men det finns också stunder när blomsterpillet blir något helt annat. Roligt är det hursomhelst alltid.
Och så mitt lilla hemmabageri Bakverkeriet som såklart får vara med på ett hörn. I år har tiden inte riktigt räckt till men jag har bakat på beställning när det passat och så har jag haft mina kära bakfredagar som ger mig så mycket glädje. Alla som kliver över tröskeln och ler uppskattande när de känner doften av nybakat. Alla fina och uppskattande ord även efter att tårtan är uppäten. Jag är så tacksam för den här resan som lärt mig massor. Tänk så många kalas jag varit med på genom mina bakverk. Ett förtroende som värmer.
Och så denna kära trädgård som skänker mig så mycket glädje. Även om jag i år inte alls hunnit ta hand om den så som jag brukar. Och ändå levererar den varje månad. Mina moodboards som jag skapar varje månad med det som jag just då hittar i trädgården. Här är mitt trädgårdsår, från januari till december.
Dagen före julafton för 45 år sedan skulle jag prompt ut och säga hej till världen. Lagom till min födelsedag fick jag en så fin julhälsning från Sandberg Tapeter i form av ett ark tatueringar med mönster från tapeten Rosenholm. Så på födelsedagskvällen när tjugo nära och kära satt här hemma runt bordet och åt, drack vin och pratade och skrattade så var jag såklart taggad. Tacksam och taggad. Rosorna på armen matchade klänning och strumpbyxor. Och har man fyllt fyrtiofem får man göra lite som man vill. Och jag tänker att jag ska våga lite mer. Ännu lite mer. Och ta för mig.
Det senaste året har varit en berg- och dalbana och bloggen är ju bara en liten del av mitt liv, men den har betytt väldigt mycket för mig på ett personligt plan. Året har bjudit på en massa fina möten, nya vänner som jag har både blogg och instagram att tacka för. Uppdrag som jag blivit tillfrågad om och fått nypa mig lite i armen för att smälta. Tidningen BAKA som hörde av sig och undrade om jag ville fylla några sidor med glutenfritt. Och sedan i våras bloggar jag även på deras nya hemsida. Nomineringen i Matbloggsprisets kategori Folkets val som slutade med en hedrande fjärdeplats. Ett alldeles nytt samarbete med en trädgårdsvän som inleddes i slutet av året och som jag snart ska berätta mer om. Äran att ha fått vara veckans blogg på både blogg.se och hos Robbans bästa. Att ha blivit omnämnd i lokalpressen och glädjen i att andra bloggare länkar till mig.
Den stora världen därute är konstig och stundtals skrämmande. Världen i bloggosfären och på instagram är så oerhört vänlig, förutom all inspiration den bjuder på, och jag tror att det är precis det jag tycker så mycket om. Att vi lyfter varandra i sådant som vi hittar en gemenskap i. Så varmt tack alla ni som tittar in här, gillar mina bilder på instagram, lämnar en kommentar eller bara läser i tysthet. Det betyder väldigt mycket för mig.
Önskar er allt gott för 2016 ♥
Skriv gärna en rad
  • Oj, oj! Fina bilder också såklart :)

  • Så fina ord. Kärleksvindar liksom.

  • Hej!
    Tack för att du blomstrar tillvaron! Tror jag har blivit lite mer kreativ, både med blomster och bakverk, tack vare dig :-)
    Gott nytt 2016!
    Karin

  • Men åh en så fin och hjärtevärmande kommentar. Varmt tack för att du tittar in och även tar dig tid att lämna en rad. Gott nytt år till dig!

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?