Världens godaste linsgryta åt vi i helgen. Ett långkok som fick stå och puttra i fem timmar och utvecklade så mycket goda smaker att jag blev alldeles lycklig. Det här kommer att bli ett stående inslag i vårt kök. Receptet hittade jag hos min goda bloggkollega Linnéas Skafferi.
Vår gryta stod och puttrade på låg värme hela tiden och i fem timmar. Vi använde röda linser och 5 dl buljong och konsistensen blev perfekt. Se till att röra om då och då bara, så att det inte bränner fast. Till grytan serverade vi fetaost i bitar och så hade vi ett gott och glutenfritt tortillabröd till, som vi doppade i grytan. Linnéas recept hittar du här.
Det här blir helt klart veckans bästa tips. Har du möjlighet att låta en gryta stå och puttra en hel dag nu i helgen, så lär du inte bli besviken om det är just den här. Tack, Linnéa för ett riktigt bra recept!
Vajb
Åh! Det där lät ju hur gott som helst! Måste testas :)
Trädgård På Djupet
Tack för tips. Alltid bra med veggoinspiration!
Katarina
Mums, så gott!
Linnéa - The Hungry Gosling
Det ser jättegott ut! :)
Jenny
Såg riktigt gott ut!
Emma -Merakibeauty.se
så gott och fräscht det ser ut :)
annelie
Tack snälla, ja det här är verkligen något av det godaste jag ätit på länge.