Veckans Vego. Tips på världens godaste linsgryta.

28 januari, 2016
linsgryta

Världens godaste linsgryta åt vi i helgen. Ett långkok som fick stå och puttra i fem timmar och utvecklade så mycket goda smaker att jag blev alldeles lycklig. Det här kommer att bli ett stående inslag i vårt kök. Receptet hittade jag hos min goda bloggkollega Linnéas Skafferi.

Vår gryta stod och puttrade på låg värme hela tiden och i fem timmar. Vi använde röda linser och 5 dl buljong och konsistensen blev perfekt. Se till att röra om då och då bara, så att det inte bränner fast. Till grytan serverade vi fetaost i bitar och så hade vi ett gott och glutenfritt tortillabröd till, som vi doppade i grytan. Linnéas recept hittar du här.

Det här blir helt klart veckans bästa tips. Har du möjlighet att låta en gryta stå och puttra en hel dag nu i helgen, så lär du inte bli besviken om det är just den här. Tack, Linnéa för ett riktigt bra recept!

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?