2021, vilket år det blev!

19 januari, 2022
2021 i bilder

2021, ett år som låg ovanligt blankt framför mig då för drygt ett år sedan. Jag hade tagit beslutet att följa mitt hjärta och satsa fullt ut som egen företagare. Min första bok gavs ut i september 2020 och mottagandet var fantastiskt. Vilket år det blev ändå!

Jag vet inte hur många gånger jag nypt mig i armen under den här tiden. En andra upplaga av boken trycktes efter bara ett par veckor, utmärkelser, nomineringar, utgivning i Ryssland (!), direktsändning i radio och Nyhetsmorgon, gäst i flera avsnitt av Trädgårdsmorgon, leveranser till butiker som vill sälja min bok, första årets galna tomteverkstad här hemma, boksigneringar, en massa fina pressklipp. Och mycket, mycket mer.


2021 collage

Nya uppdragsgivare och egen företagare

Parallellt med bokresan fick jag ett antal fina uppdrag som jag är så glad över. Företagandet är en resa och jag vill ägna tid åt hur vägen fortsatt ska se ut. Vilka ben jag ska stå på och hur jag ska prioritera. Dessutom hitta ett arbetssätt där jobbtimmarna inte flyter ihop med övrig tid. Nätverka med andra frilansare, kreatörer och entreprenörer. Samverka. Vara ledig på helgerna och, om denna pandemi så tillåter, ha mera tid till både familj och vänner.

Här nedan ett urval av de uppdrag som gjordes under 2021.

iris hantverk
Samarbete med Iris Hantverk, publicerat i mina egna kanaler.
chris wine
En ny uppdragsgivare hos mig är importören Chris Wine & Spirits. Ett väldigt roligt fotouppdrag där jag porträtterar vinet med både passande mat och med vinets dofter och smaker. Och så blomster såklart. Så här såg första leveransen ut.
Publicerat jobb för Amelia med ett urval klipp från temanumren Amelia Jul och Amelia Julpyssel & hemmafix. Jag står för idé och innehåll, styling och foto.

Min andra bok

Det stod ganska så snart klart att vi skulle göra en andra bok tillsammans, min förläggare Annika Bladh och jag. Att få göra en bok är bara det fantastiskt. Att få göra en till, det känns nästan ännu större. Och svårare. För mig har det varit några fler hjärnspöken under arbetets gång och funderingar kring förväntningar och annat. Men nu kan jag inte göra mer än jag gjort.

Det är så ofantligt mycket jobb att göra en bok. Jag gör dessutom allt fram till formgivning själv vilket en del dagar känns ensamt och de flesta andra dagar rätt underbart. Allt jag får tillbaka från er betyder därför så oerhört mycket.

Nu har jag alltså skickat in manus och bilder till bok nummer två. Arbetet med formgivningen är igång och snart kan jag visa er vad jag arbetat med under året som gått. Ser så fram emot att få resa runt med två böcker i bagaget. Och framför allt att få se vad 2022 har att bjuda på.

Jag nyper mig fortfarande i armen. Tack för det.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Jag delar dagligen med mig av mitt skapande, så följ mig gärna på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverkMin bok Blomster & bakverk finns såklart i bokhandeln. Önskar du beställa ett signerat exemplar direkt från mig går det utmärkt. Jag postar självklart gärna boken som present med en personlig hälsning. Här kan du läsa mer.

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?