Allmänt

Vad blir det för mat?

19 februari, 2015
Korvens ABC kommer härifrån och pryder köksväggen hemma. Blev perfekta julklappen till min korvälskande kärlek. På planeringsstadiet rör sig nu tankarna att göra en korvresa och liksom bocka av hela alfabetet.
 
En av mina fina vänner i bloggosfären gjorde ett både roligt och intressant inlägg igår. Diana redogjorde för en undersökning som gjorts av svenskarnas matvanor. Eller, ja, Livsmedelsverket har kollat vad 2 000 svenskar äter mest av under 4 dagar. Vilket väl ändå får sägas bli något slags genomsnittlig veckomeny i de svenska hemmen. En tio-i-topp-lista med både självklarheter men också en del ögonbrynshöjare kan man väl säga. Kände att jag ville dela med mig av listan till er också. Så här ser det ut:

1. Pizza
2. Köttfärssås
3. Stekt lax
4. Banan
5. Mellanmjölk
6. Vetebröd/vetelängder
7. Kycklingbröst
8. Hårdost
9. Lasagne
10. Bearnaisesås

Att pizza kommer på första plats kanske kan kännas lite sorgligt för det är knappast hemlagad pizza utan ett tecken på den tid vi lever i, med stress och hämtmat. Hade nog precis som Diana gissat att både köttfärssås och lax kommit före pizzan. Och var är korven, liksom? Martin? Och sen då, på tionde plats, bearnaisesås. Va?! Hur ofta äter ni bearnaisesås? Nåväl. Intressant att notera är också det som Livsmedelsverkets Veronica Örnvik säger: “Den svenska topplistan ser precis ut som den lista som togs fram i USA för tio år sedan.” Hhmm, se där något att fundera över.

Nä, nu blir det middag hos oss. Hämtpizza. Jo, jag erkänner det rätt ut. Helt utan skrupler eller dåligt samvete. Vi kör listettan ikväll. Bara för att det körde ihop sig totalt tidsmässigt och för att vi (faktiskt) så sällan äter det. Hade vår son fått välja hade vi ätit pizza minst en gång i veckan. Troligtvis oftare. Men glutenfri pizza blir det. Såklart.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.