Äppelbröd med dinkel, havre, pumpa och solros blev till ett matigt och saftigt bröd. Att blanda i rivet äpple i bröddegen bidrar med både lite sötma och saftighet. Perfekt också så här i äppeltider och ett bra sätt att ta tillvara fallfrukten. Både havre och dinkel är mjölsorter som jag tycker om att baka med. Jag blandar gärna i lite fullkornsdinkel också, men det går bra att använda bara siktat dinkel. Och dinkel kan ersättas med vetemjöl om du hellre vill baka på det. Ha lite koll på hur degen beter sig bara och reglera mängden mjöl efter det.
Äpplets dag hela veckan
Det här blir veckans första inspiration till att baka med äpple. Igår var det äpplets dag och jag har lovat bjuda på gott med äpple varje dag hela veckan. Häng med och hoppas det smakar.

Visst är tiden nu helt ljuvlig! Jag har sett att nattfrosten på sina ställen kommit smygande under veckan men dagarna har bjudit på härligt solvackra stunder. Nu är en ljuvlig tid att ta tillvara på allt det vackra som trädgård och natur har att bjuda. Baka och njut!
Ännu mera äpple
Om du tycker om äpple i bröd kanske mina dinkelfrallor kan smaka. Eller denna helt ljuvliga äppelkaka bakad på mandel- och durra mjöl (glutenfri).
Ännu mera Blomster&Bakverk
För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.