Årets första moodboard från trädgården

25 januari, 2020
årets första moodboard

Årets första moodboard från trädgården har plockats ihop här hemma. Det är ju en så ovanligt mild vinter och jag behövde inte ens borsta bort någon snö för att hitta material till mitt moodboard. Och så har de vita julrosorna slagit ut, precis i rätt tid för sista helgen i januari.

Moodboard från trädgården – januari

Detta moodboard blev verkligen symboliskt för vår trädgård. Tänker på att vi har en vintergrön bas i alla delar av trädgården. Består av både buxbom, vintergröna, idegran, blå kryp-en, lagerhägg, skuggröna. Smög även in några små kvistar från juldekorationen på utebordet som bestod av ett par grenar skogsgran. Och några små gröna toppar som är från något slags suckulent. Sen har jag fyllt på med torkade perenner. Rudbeckia, blodtopp, ormbunke, gräset ’Heavy Metal’, ulleternell, rosenspirea. Sen har jag plockat blad från den mörkbladiga revsugan där baksidan är så fin med de tydliga bladnerverna. För att inte tala om alunrotens fantastisk vackra fuchsiafärgade baksida som lyser upp tillvaron. Och så de vita julrosorna som är först ut att blomma. De stora gröna bladen bidrar också med vintergrön känsla.

Visst blev det en riktigt fin januari!

Ännu mera moodboards

Om du är nyfiken på tidigare moodboards från min trädgård, så finns de samlade här.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Varmt välkommen att också följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad
  • Egentligen längtar jag ju efter snö men när du visar julrosor bli man ju ändå lite vår-sugen 💚
    Trevlig helg till dig!

    • Håller med dig och jag är övertygad om att snön kommer. Men en konstig vinter där så mycket väcks till liv nu och frågan är vad som händer när/om kylan slår till. Vårlängtan ligger där och väntar! Fin helg till dig med, Emma.

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?