Årets Svenska Måltidslitteratur 2020 – vinnare Matbröd

16 december, 2020
vinnare årets svenska måltidslitteratur

Årets Svenska Måltidslitteratur 2020 tillkännagavs idag av Måltidsakademien och till min stora glädje vann min bok Blomster & bakverk kategorin Matbröd. Sverige är fortfarande det land som ger ut flest kokböcker per capita. Att min första bakbok får denna utmärkelse av Måltidsakademien gör mig så glad. Och att det är just kategorin Matbröd värmer mitt hjärta alldeles extra mycket.

Årets Svenska Måltidslitteratur 2020, Matbröd

Författarens kärlek till bakning, blommor och fotografi går igenom hela denna bok, där varje bild är ett konstverk. Här finns massor av matiga bröd men även mycket för den sötsugna.

Juryns motivering

Här finns hela listan med vinnare publicerad. Jag vill såklart passa på att tacka mitt förlag och det team som varit delaktiga i arbetet med min bok. Men utan er, ingen bok. Jag är rätt slut nu men det har varit helt fantastiskt att få skicka signerade böcker från norr till söder. Till er själva, till mammor och vänner, bästa kompisen, kusinen eller chefen. Att jag har gjort en bok som kommer att ligga inslagen och vänta under en och annan julgran, det känns så makalöst fint. Tack!

Ännu mera Blomster&Bakverk

Jag delar dagligen med mig av inspiration och mitt skapande på Instagram  @anneliesblomsterochbakverk . Dessutom finns min facebooksida här @blomsterochbakverk. Förresten, du har väl sett att min bok Blomster & bakverk nu finns ute i bokhandeln. Om du vill kan du självfallet beställa ett signerat exemplar direkt från mig. Du kan läsa mer här.

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?