Augusti månad fylldes med godsaker och finheter

2 september, 2019
augusti instagram

Augusti i nio rutor

Så är det dags för mig att knyta ihop ännu en månad. Augusti fylldes med både godsaker och finheter. Fick till en bild av vacker fröställning i solnedgång, en sådan där sommarbild som jag länge velat ta. Jag tror att det är en ängshaverrot, men tar tacksamt emot rätt fakta om jag har fel.  Ja, och så gjorde jag denna fantastiska rabarberlikör och har precis gjort en sats till, då jag skördar tredje omgången rabarber här hemma i trädgården. Ni är flera som bakat mitt dinkelbröd med hela korn som gillar att det blev så där härligt frasigt och gott. Så roligt att ni tyckte lika mycket om både deg och bröd som jag!

Augusti, en blomstrande skördemånad

Det är ju skördetid nu, av både trädgårdens blomster, frukt och bär. Jag plockar luktärter varje morgon och två stora skålar med blåbär har jag fått ihop. Buketter sätts i vaser fyndade på loppis. Ja, och den där mazarinkakan med glasyr och blåbär, den tog slut i ett nafs med bästa betyg.

En annan fin stund är den där lite vemodiga där min dotter står och håller en malva i kvällsljuset. Sista kvällen på Gotland för denna sommar och vemodet blandas med en längtan efter att komma hem. Så tacksam för de fina veckorna i juli och augusti som vi bjöds på. Och nu känns det redan som en evighet sen.

Jag bakade också en ljuvligt god citron- och vallmokaka. Och jag förevigade en av de första solrosorna som slog ut. Frösådde olika sorter och som de skjutit iväg! De står tillsammans med luktärterna som fått hönsgödsel och jösses vilka kraftiga stammar och galet stora blad. Du kanske såg på Instagram när jag lade ut några filmer från solrosdjungeln? Nu spricker det hursomhelst snart ut flera blommor och då lovar jag visa mer. Längtar.

Tack augusti för allt gott och fint du bjudit. Vardagen är tillbaka men som vi njuter kvällar och helger. Sensommarperioden nu och tiden in i oktober är vår trädgård som finast och vi har tid att njuta av den. Våren är fantastisk med sin växtkraft och dagliga spaningen efter nya knoppar. Men hösten. Som jag gillar den!

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?