Avokado, ägg och lax. I ugn.

15 februari, 2015
Avokado serverad med ägg och lax är väl inte så ovanligt. Men att ställa in hela härligheten i ugnen låter kanske lite konstigt. Varm avokado har jag bläddrat förbi några gånger och tänkt att jag måste prova. Visst låter det lite udda, men ack så gott! Smaken blir en helt annan och serverad på det här sättet något riktigt vackert och gott, i all sin enkelhet. Perfekt som en lite lyxig helgfrukost, kvällsgott eller varför inte som tillbehör på en brunch.
Enkelt är det också. Om man bortser från ständiga svårigheten att få med sig perfekt mogen avokado hem. Nåväl. Dela avokadon och ta bort kärnan (om det behövs kan du skära av en bit i botten så att halvorna står stadigt på en plåt eller i form). Gröp ur lite extra så att det finns plats för ett ägg. Strimla lite kallrökt lax och lägg på avokadon. Separera sedan äggen, ett ägg per avokadohalva. Gulan lägger du i avokadon och vitan i en skål. När alla gulor är på plats skedar du i så mycket äggvita som du får plats med. På med lite nymald salt och svartpeppar. In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Strö över chiliflakes och servera med färsk dill.
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?