Baka & ta tillvara, min nästa bok!

2 februari, 2022
baka & ta tillvara

Baka & ta tillvara är titeln på min nästa bok som nu går att förboka. Jag har längtat så efter att få visa er vad jag arbetat med det senaste året och lite till. Det har blivit en hel del bakning, skruvande på recept, ombakning, letande efter rekvisita, styling och fotografering och skrivande. Nu har jag med varm hand lämnat över allt till förlagets formgivare som jag vet kommer att paketera mitt arbete till ännu en vacker bok.

Baka & ta tillvara

Med Baka & ta tillvara vill jag inspirera till att baka med det som är i säsong. Jag lyfter fram ett antal råvaror som passar bra att baka med; frukt, bär, grönsaker och kryddor. Att tänka i säsong är både roligt och utmanande. Det finns något fint i att allt har sin tid och att få längta efter en råvara. Att vi tar tillvara snarare än tar för givet.

Att ta tillvara snarare än ta för givet.

Ur Baka & ta tillvara

Flera recept kan med små justeringar användas året om. Även i denna bok bakar jag med olika mjölsorter, med och utan gluten. En del råvaror blir också till glass, kräm, saft och marmelad.

Jag hoppas att du vill följa med mig på bakresan med säsongens råvaror och låta mig inspirera dig till att se råvarorna som något värdefullt som förgyller bakningen och får smaklökarna att spritta till av glädje!

Förboka signerat exemplar

Nu finns möjligheten att redan idag förboka ett signerat exemplar (begränsad upplaga) med en hälsning från mig, exklusivt för Bokus. Du förbokar ditt exemplar av Baka & ta tillvara här (annonslänk).

Vi har tagit ett antal porträttbilder till boken som även de tar oss genom årets alla årstider. Den här gången börjar boken med VÅR och jag bakar då med bland annat rabarber och citron. Jag är så oerhört glad och tacksam för alla fina bilder som blivit så bra tack vare fotograf Kate Gabor och makeup artist Jenny Guerrero. Alla porträttbilder är tagna i och kring Linda Schiléns växthus vid Överjärva Gård.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Ännu mera av mig och mitt skapande hittar ni dagligen på Instagram  @anneliesblomsterochbakverk . Och min facebooksida finns här @blomsterochbakverkMin bok Blomster & bakverk finns där böcker säljs. Önskar du beställa ett signerat exemplar direkt från mig går det utmärkt. Jag postar såklart gärna boken som present också med en personlig hälsning. Läs mer här.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?