Bakverkeriet

Tårtornas paradmånad

 
Juni månad har det visst bakats tårtor på löpande band i mitt kök. Det har varit 14-årsfirande, nationaldag, midsommarafton och tårtor på beställning till både minnesstund och student. Det är verkligen roligt med tårtor, både att baka och äta. Och så själva dekorerandet, som kan varieras på så många sätt. Särskilt nu när trädgårdens blommor kan användas. Så länge man ser till att använda de ätbara.

 
 
Den här bilden är från midsommaraftons kväll när vi hos och med goda vänner njöt en underbar middag. Vi bidrog med efterrätten och det blev en lakritskaka med vit choklad och en kladdkaka. Glutenfritt. Och så nyplockade svenska jordgubbar till det. Har fått frågan på instagram om recept och det är klart ni ska få det. Lakritskakan finns här och kladdkakan här. Även om du inte planerar baka någon av dem kan jag varmt rekommendera ett besök hos både Maja och Linda. Oerhört inspirerande och framför allt så vackert.
 
 
Linda Lomelino inspirerar oss bakintresserade här hemma (det vill säga mig och min dotter) och vi bläddrar och bläddrar i hennes böcker och bockar av recept efter recept. Ett sådant som jag länge varit sugen på att baka är en kardemummakaka med blåbärsfyllning och en creamcheesefrosting. Till nationaldagsfirandet var det dags. Min dotter bakade själva kakan och gjorde frostingen och sen fick jag spackla. Vi försökte oss på att göra en mjölkfri variant av frostingen så den blev lite lös och svårspacklad, men till slut så.
 
Och tårtan. Ja, rent himmelskt god. 
 
 
Mitt lilla hemmabageri har sannerligen haft bråda dagar den senaste tiden med studentbeställningar som började trillade in redan i april. Eftersom Bakverkeriet är en hobbyverksamhet och min tid är begränsad så har jag tyvärr fått tacka nej till flera förfrågningar, vilket alltid känns lika svårt, men jag hade glädjen att få leverera tårtor, bröd och vetekransar till massvis av studentmottagningar runtom i Åkersberga, Vaxholm och Stockholm. En hel del glutenfritt vilket alltid känns lika roligt. Och jag har fått så fin respons! Att ens kunder hör av sig efter mottagningen bara för att tacka och tala om hur gott allt smakade och hur vackert det var, det värmer så ofantligt mycket. Tänker att det nog inte är alla som får den responsen och att det nog är för att det blir så personligt med ett hemmabageri. Känner tacksamhet för det. Liksom när jag levererade ovan tårtor till en minnesstund som skulle gå i ljusa färger så Jordgubbsmoussetårtorna dekorerades med rosa och vita rosor. Kändes extra fint att få vara med en vän i både tanke och bakverk just denna dag.
 
Jo, tacksamhet kan finnas i en tårta.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.