Blåbärsglass på bara tre ingredienser, visst låter det perfekt. Jag måste verkligen säga att det här att göra sin egen glass, det smakar alltid bäst. Om du har turen att hitta blåbär i skogen eller i frysen, så kommer här enklaste receptet på blåbärsglass som görs på bara 3 ingredienser och du behöver ingen glassmaskin.
Blåbärsglass
250 g blåbär
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
2,5 dl vispgrädde
Mixa blåbären till en puré och blanda med den kondenserade mjölken. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ned purén tills smeten är jämn.
Nu kan du köra klart smeten i glassmaskin men om du som jag saknar en sådan kan du istället hälla smeten i en form. Jag brukar använda en avlång brödform. Låt blandningen stå i kylen tills den är helt kall och ställ därefter in den i frysen. Rör om någon gång i timmen för att undvika att iskristaller bildas. Det tar minst 3-4 timmar för din blåbärsglass att bli helt klar.
Ännu mera glass i stora lass
Vill du prova flera smaker? Jag kan då tipsa om både jordgubbsglass och kaffeglass. Är du mer förtjust i sorbet kika in på denna rabarbersorbet, mangosorbet eller vindruvsglass.
Ännu mera Blomster&Bakverk
För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.
Karin
Ser fantastiskt gott ut, måste provas! Så vacker bild!
Annelie Andersson
Det var roligt att höra! Tusen tack, Karin och ha en riktigt fin helg.