Blomster och bakverk i februari

2 mars, 2020
collage februari

Som det fylldes på med blomster och bakverk i februari! En blandning av tulpaner, torkat, plock från trädgården. Och så lite loppisfynd och nybakat. Här kommer ett urval bilder från månaden som gått.

Blomster och bakverk i februari

loppisfynd plåtburk och suvi

Flera loppisfynd i bild

Den vackra plåtburken som fick följa med hem från en av alla fina loppisturer på Gotland i somras. Den fyllde jag med ett fång tulpaner och stack ner några torkade ormbunksblad. Och så ville jag visa de ljuvliga ljusstakarna jag fick i present (inhandlade second hand) och som nu gjort min loppisfyndade samling av Suvi från Arabia komplett med vas, kruka och ljusstakar. Så fina!

kanelkaka med brynt smör

Sockerkaka med det lilla extra

Den saftiga kanelkakan med brynt smör. Ni är många som hört av er som bakat och njutit av denna goda kaka. Det gör mig så glad! En sockerkaka smakar alltid! Här hittar du receptet.

blomsterpill bröllopspresent

Ett fint uppdrag

För en tid sen fick jag frågan om jag gjorde blomsterpill-motiv på beställning, något jag inte gjort förut. Så då provade jag det (mitt nya motto i livet). Motivet är till ett brudpar vars namn börjar på J och S. Vännen till brudparet och jag pratade ihop oss om favoritblomster och känsla, med friheten att skapa fritt i stunden.

Tycker det var så fint att ge bort en så unik och personlig present. Sen är det alltid nervöst att göra något på beställning. Men nu har jag fått en så fin hälsning från brudparet som verkligen uppskattade presenten. Och jag fick lov att dela motivet här med er. Tack för förtroendet och det fina uppdraget.

Vackra blomster från generösa Sandra med butikerna Nordiska Blommor och Nya Pompom Sjöstaden samt lokala handlare liksom från torkade buketter hemmavid. Printat av bästa Grafi Foto AB.

mellislimpa

Enkelt nattjäst bröd

Jag tipsade om denna trotjänare till nattjäst bröd. Igen. Och som det bakats. Härligt! För dig som ännu inte provat finns receptet här.

tulpaner på fat kvarnstugans lilla atelje

Det finaste vi har

Ni vet det där man säger, att det finaste vi har sätter vi på bordet. Var ju bara tvungen att arrangera en bild med de där knoppiga knippet tulpaner på det vackra keramikfatet från Kvarnstugans lilla ateljé.

dubbla snödroppar i kopp

Belöning för den nyfikne

En annan finhet som fascinerar mig varje år är den dubbla snödroppen. Framför allt gillar jag att man liksom måste kika in därunder den nickande blomman för att få belöningen. Tillsammans med torkade ormbunksblad blev det så fint i lilla koppen med fina glasyren från drejat.se.

teffrallor glutenfria

Glutenfria frallor

En annan favorit i repris som bakades i februari är dessa teffrallor. Passade på att påminna om det receptet också, finns här.

vissna tulpaner

Plock flera gånger om

Ibland har jag svårt att slänga det där plocket på komposten.  Men då kan man ju passa på att leka lite extra med det överblivna materialet från ett blomsterpill eller ett stilleben. Här syns vissna tulpaner, nyss utslagna krokusar, blad från julrosen och torkad ormbunke.

syltburk loppisfynd

Använd dina finheter

En favoritdesigner, Marianne Westman, är det som står bakom serien Arom som funnits på flera hyllor under min uppväxt. Därför blev jag extra glad att hitta denna på loppis. Och visst kan man ha tulpaner i en syltburk! Men ett tips är att ställa en gammal glasburk inuti och fylla med vatten. Så skyddas den fina burken.

Visst blev det härligt med allt blomster och bakverk i februari!

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?