Blomsterpill med djuriska motiv

20 juni, 2018
blomsterpill uggla

Blomsteruggla

Ni vet ju att det här med blomsterpill är något jag gärna ägnar mig åt. Förra årets stora projekt var ju att jag lyckades skapa mitt alldeles egna blomsteralfabet, vilket nu går att beställa som ett print 30×40 cm på Fine Art-papper. Läs mer här. Häromdagen gjorde jag ett helt nytt slags blomsterpill, på det djuriska temat.

Har sett andra blomsterkonstnärer på Instagram som gör både porträtt, sagobilder, djur och massa andra motiv. Just nu har vi en hel del rosablommande växter hemma och jag fick en bild av hur jag skulle kunna blomsterpilla fram en uggla. Sagt och gjort. Min blomsteruggla är gjord av dahlia, margerit, nyponros, japansk lönn, hundkex, alunrot, rabarber, pion och lite grönt. När jag lade upp den här bilden på Instagram och min privata facebooksida fick jag så oerhört många värmande kommentarer.

blomsterpill flamingo

Blomsterflamingo

Då ugglan togs emot med så mycket kärlek bestämde jag mig för att göra ett försök till att lägga ytterligare ett djur. Den exotiska flamingon växte fram med hjälp av dahlia, trädgårdsnejlika, stjärnöga, viol och vintergröna. Vi får se vad det kan bli härnäst.

Vad tycker du, visst är de fina!

Mera av mitt blomsterpill hittar du på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och här under kategorin Blomsterpill.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?